October 25, 2009

downgrade..

actually dulu aku pnh ade marker "mkn dlm.." ni.. anythin' yg aku rse cm unsatisfied @ bengkek ngn sesape, msti aku voice out kt entry under marker ni.. tp org plk unsatisfied ngn aku.. btul2 tngkap mkn dlm gmaknye entry2 tu.. ahiksss.. lps tu aku plk yg nk kene mkn dlm sengsorg.. pe cer plk cmtu.. skrang ni aku pkir2 blik le sngsorg pepg ni lps bru blik cri nsik lemak+sejuk sbb kene ujan, pe hal aku nk kene dgr ckp org.. suke ati aku le pe aku nk buat @ text.. page aku.. pe aku peduli.. nk thu, bace+bg opinion.. xnk thu, diam.. xpn get lost aje.. ahaksss..

aku pelik btul la ngn org yg knon "best+poket penuh" wannabe zaman skrang ni.. poyo dowh.. klu pe2 yg eaorg buat aje msti org yg "kureng best+poket kureng" nk kene setuju yes2 gitu aje memnjang.. bapak bossy giler.. tp cube le org "kureng best+poket kureng" plk yg buat.. biar bnde kecik je pn, msti nmpak cm salah bsr kt mate eaorg.. xlh ke nk trime sedikit sebyk pe yg sesame dpikir kn btul, buang yg sesame tegur ats dasar igt mengingat.. ye la.. eaorg "best+poket penuh" kn.. ahiksss.. xsalah pn klu downgrade skit.. xluak nye ego+tittle tu..

knkadang org yg cmni pelik kn.. klu tk dtegur, mntk dtegur.. tp bile dh dtegur, betah mulut lantang giler dr yg mnegur.. cm lbh ulam dr smbal belacan.. ahaksss.. dh tu bek xpyh tegur.. pe2 hal pn eaorg gk yg btul nnt.. yg best nnt.. yg mnegur trus nmpak cm hampeh.. lg hampeh dr hampas kelape.. adehhhh.. pe aku mepek ni.. tp btul.. xde nye eaorg nk dgr pe yg org "kureng best+poket kureng" ckp.. mngkin eaorg lbh senang+dgr pe yg org setaraf @ lbh dr taraf "best+poket penuh" eaorg tu wlupn eaorg sndiri thu pe yg org2 tu ckp sbnrnye hawau+kosong aje.. jnji se-level @ lbh kn.. ahakss.. xsalah pn klu downgrade skit.. xluak nye ego+tittle tu..

lg satu.. yg ni aku ckup hangin ni.. bengkek giler dowh.. bloody bull tuttttt btul la (censored2..) nape klu org "kureng best+poket kureng" snggup penuhi pe aje yg org "best+poket penuh" nk until success gedababoom, eaorg xlh plk nk penuhi pe yg org "kureng best+poket kureng" nk.. nape ek..?? pyh sgt ke.. mntk tolong skit2 je pn.. bkn nk duit ribat2 eaorg tu.. bkn nk compliment yg melambung2.. js appreciation pn dh ckup la.. xde nye nk lbh2.. xsalah pn klu downgrade skit.. xluak nye ego+tittle tu..


renung2 kn.. ahiksss..

trus terang aku ckp.. bkn nk strt kete drve sndiri tau.. ahaksss.. aku pnh ddk kt level atas & aku pn pnh ddk kt level bwh giler.. n aku thu cmne gundah-gulana feelin' dua2 group ni (ececeh ayat.. xlh blah dowh.. huhhh..) ah tan pnh ckp ngn aku.. "sepet.. wa mau pesan sama lu.. lu mana lancau tempat org kasi buang pn.. mana kaya pn lu.. lu jgn kasi tgk xsyoq sama org len.. kita sama2 manusia ma.. lu mkn nsik.. wa mkn nsik.. lia olang pn mkn nsik.. kasi tgk2, bru ngam buat keja looo.." at dat time.. aku rse btul2 1malaysia.. biar pn tagline najib tu xkuar lg 4 thun lps.. ahaksss.. oittt.. politicos le plk.. aku ngn ah tan sbnr nye kwn rapat+share prtner.. aku mrah chapkang myanmar sbb plaster wall xelok cm plaster ngn kaki je, ea sbr kn aku.. ea mrah chapkang indon sbb buat mould bldg structure xfollow drawing, aku sbr kn ea.. 1malaysia ma.. ahiksss.. tp memlm.. jeng3.. ktorg akn g lpk kt site sesame ngn sume indon2+myanmar2+bangla2 kt cnteen rumah kongsi lyn movie sesmbil mnum kopi pnas cicah roti empatsegi manis.. stylo tk boss cm ktorg ni.. huahuahua.. xsalah pn klu downgrade skit.. xluak nye ego+tittle tu..

aku sbnr nye xde nk dushhh2 sesape pn.. maaf klu ade yg trase.. aku insan yg lemah.. hnya mampu brserah.. lalalala.. tetibe kuar lirik lgu sape le plk ni.. ahaksss.. aku js nk igt kn sume2+diri aku sndiri je.. xde lbh dr tu.. biar tggi mane pn hebat kite.. biar mhal mane pn salary kite.. biar byk mane pn harte kite.. biar smpai ujung lngit pn education kite.. sesekali xsalah pn klu pndang ke bwh.. pe ntah lg nk ddk lpk sesame dgn yg d bwh nun.. xsalah pn.. xde sape pn ckp salah.. org lg senang de la ngn kite sbb kite lh brgaul dgn sume level.. cm uncle shahrir kt trekker list aku tu.. ea head tu tp smpai kn dgn penyamun pn ea brkwn.. ahaksss.. xsalah pn klu downgrade skit.. xluak nye ego+tittle tu..


adehhh.. ape ko mepek ni setannnn..!! ermmm.. ngntuk gamak nye..

11 observations:

seroja jingga said...

manusia mcm tu lah..terutamanye bangsa kita..ade duit sket..perangai tak bleh blah..bila senang tak penah bersyukur

hidungberantai said...

ish2 abam pet...hebat btl kuliah abam pet kali ni..begitu terharu membacanya terutama pabila bertemu dengan ayat lebih ulam dari sambal belacan tu..mmg xpuas hati la kalu mcm tu..msti rasa nak tepekkan ulam kat muka dia kan3..ni la yg dinamakan dgn manusia..manusia yg mudah lupa..lupa siapa dirinya..lupa asal usulnya..lupa kaumnya..lupa dgn kari kepala ikannya..mmg ssh kalu kita bhadapan dgn org yg mcm tu..kalu diikutkan hati nak jer disumbat pinggan kari kepala ikan tu dlm mulut dia tp tak payah la biarkan dia mcm tu..sbb kita kena yakin..dunia ni sentiasa berputar adakala kita di atas n adakala dibawah..tunggu hari dan masa..tp bila dah smpai atas jgn la ulang apa yg berlaku swaktu kita berada dibawah..benda2 mcm ni sebonanya blh memotivasikan diri kita yg berada dibawah ni..blh mnguatkan keazaman kita utk mncapai lebih dari apa yg si atas tu ada..cuma kena hadapinya dgn kesabaran agar kita tak tersilap langkah..yg penting kita hidup bukan utk org..kita hidup utk diri kita sendri..lantak la apa org nak buat kat kita..kalu kita nak makan kari kepala ikan kita akan makan jugak walaupun org xnak makan kari kepala ikan..bro kena p mkn kari kepala ikan dlu bg naik semangat tu..jgn la marah2 gini xbest la..lbh baik g amik gambo n post kat sni hehe..

hanilopiplopz said...

alu nk ung ayt laz ko tuh bley??

ape kau mepek nih setannn!!!

hahahaha.. mls nk bace la pakcik.. agagagagag

uncle pet..!! said...

seroja kaler oren :
tu le psl aku hangin tu..
jenis xsdr diri.. bru mewah skit, trus brdaulat le knon.. huhhhh..

sham :
adeh sham oiii.. ang ni kira kari kpala ikan ja..
blik mai la.. kita p pekena kari bek pnya.. ahaksss..
ni ang cmment ka ang buat entry lg satu.. huahuahua..

sis hani :
ko mmg.. kaki nk meliar aje.. wekkk r..
g bce buku..!! sok nk peksa.. huhhh..

Uncle said...

Dear UP.
Biaqlah kat depa tu.....lama-lama orang tao jugak keterrean kita....kena ada semangat
bushido sikit...setinggi mana kita pi, jangan lupa kat bawah...jangan sombong, jangan bongkak, jangan menipu, jangan ego, jangan iri, jangan dengki, jangan buat benda2 yang orang kata jangan! Heh3...

uncle pet..!! said...

btui3.. thnx uncle.. cnt wait 2 meet u in dec nnt.. yeahhhhh.. ahiksss..

TuN TeJa said...

opph..
betul pnya luahn ni...wlau dimna ko brada diatas or dbwh ko akan merasa kenikmatan itu jua satu hr nnti...ahaksss...he..he..

*Miss Geli^ said...

takyah pegi jauh..dalam donia blogger pun ada yang perangai cenggitu??

nak ahkak kasi link??nak nak nak??

QaSeH said...

. bossy..? get lost.. eh?
. tp ble de owg ea nk dwngrade dri ea+jd cm biase jew, ea d perli+d bahan2kn r lak.. pe cer..?
. x pe la, x ksh pe2 pn owg nk ckp.. rse2nye TUHAN 2 lbh mngetahui..

suhaida said...

wahai si atok sepet..pedulikan per depa kata kat atok...hidup mesti cooll beb...dan2 tgh time nak exam nie...wa pun penah ditusuk pisau belit tok dek kerana manusia2 yg blagak nk mampos...poyo giler..nak story kat sini mau wa wat ceramah nanti..hehehe

untuk manusia2 spesis cam gini : hampa igt hampa bagus sgt ker...cepuk gak kang...erkkk teremosi lak...hehehe nk emosi2 kasi tuleh kat blog sdri ar...hehehehe

ape2 pon..wa sokong lu la latok.... =)
babai...

uncle pet..!! said...

tun :
oitttt.. ko biar betik tun.. len mcm je bnyi.. hakhakhak..

ahkak nogha :
de gk ek cmtu pe'el nye.. nk link.. nk2.. ahiksss..

qaseh :
tu depend kt diri sndiri la..
berubah tu bkn sbb org sruh, tp diri sndiri yg nk..
klu org tegur tu, xbrmaksud org tu nk org yg dtegur tu hipokrit..
pe2 hal pn sndiri pkir la..

sis sue :
oittt.. jgn story kt sini.. bek ko g wt entry len je sis.. ahaksss..
thnx fr ur support & gud luck fr ur exam ek sis.. jaiyu2.. ahiksss..

Post a Comment

intend to provoke me..?? keep it up guys.. ahaksss..