November 27, 2009

eppi eid al-adha..!!

fuhhh.. smpai gk aku kt kg.. org len drve k.l-prlis mhu je 5-6 hrs.. aku..?? 12 hrs ooo.. ahikss.. perghhh.. bapak giler pnye lame.. huahuahua.. mhu tk nye.. kngkwn rata m'sia.. kang klu memasing thu aku nk blik, sume tepon sruh singgah.. lpk penang 2-3 hrs.. lpk kdh 2-3 hrs.. mhu xjd nye 12hrs tu.. mmg record trbaru aku dowh.. ahaksss..

sblum blik tu, aku ngntor auntie qaseh ke klia dulu.. ea dh nk blik jddah.. sian ea.. org nk raye bgai, ea dh nk kene blik keje.. xpe la ma ek.. t thun2 dpn de le tu rezeki.. ntah2 nxt raye dh raye as wife ke pe ke.. sape le thu kn.. huahuahuau.. uncle pet gatal.. ahiksss..

pepagi td bonda dh bebel bgai sruh bgun.. "bgun la ank2 oi.. arini ari jumaat.. eaorg nk solat raye awl.. kang xsmpat plk nk sembelih korban.. bgunnnn..!!" trkezut mak tau nyah.. auwww.. gelabah sesekor bgun.. huahuahua.. kelam kelibut giler memasing berebut toilet.. ahiksss.. settle solat raye, blik mkn dulu.. ketupat+rndang tok.. perghhhh.. trbaekkk..!! mmg best r.. seksiap bodo2 bgai, g surau blik.. nun nk korban plk nun.. aku ngn bang chik de wt korban thun ni.. so mean 2 tompok r ktorg.. byk gk r dging dlm ice box jp td aku tgk.. tu pn separuh dh wt sedekah surau td..


stylo koboi m'sia ni.. ahiksss.. achik kassim..!! ank sape ni..??!! huahuahua..


perghhh.. sexy sial.. ahikss..


silap tumbang oiii..!! xngadap kiblat tu..


cittt.. brlakon je lbh ko man.. huhhh..


akhiran nye.. uhukss..


memasing sayu le tu.. uhuksss..


arghhhh.. pembunuh..!! larikkkk..


giler scotish abih r cik mie.. two thumbs up..!! ahiksss..


oittt.. len mcm je.. huahuahua..


geng pelucut bju.. hati2 ngn eaorg ni.. ahaksss..


pulut+redang ayam.. mmg ubat tido ni ustaz.. huahuahua..


geng ibu2..


mmg btul2 healthy precaution ni.. ahikss..


geng kaki ptong.. geng2 ni pn kene ati2 gk ngn eaorg ni.. silap skit je trus potong.. ahaksss..

kang lps jumaat de mkn2.. adehhhh.. mls r nk tgu.. blik dulu r.. t dtg mkn je.. ahikss.. ptg td aku bce paper.. mlm ni last episode of nur kasih.. assumption de le lbh krang 5 juta org nk lyn cite tu mlm ni.. trmasuk le aku+family.. ahaksss.. khabir bhatia tu.. thumbs up dude..!! pdhal mlm ni je pn aku bru strt tgk.. sblum2 ni xpnh lngsung pn.. huahuahua.. trpakse gk aku tgk sbb bonda nk lyn sayu.. hakhakhak..


November 25, 2009

jenjln..

blik kmpung auntie qaseh, uncle pet dh xthu nk wt pe dh.. ahiksss.. klakar dowh.. bhasekn diri mcm dh tua sesgt.. huahuahua.. ye la.. umh org kn.. xkn nk mepek mcm umh sndri.. nk lompat2.. somersault brpusing bgai.. tatatertib prlu ade.. ahikss.. ayt xlh blah.. mkn2 sdh.. nyembang2 sdh.. gelak2+men2 pn sdh.. so.. activities aku.. snap je la.. ahaksss.. bile aku tgk blik sume2 pic tu+angin sejuk sbb nk ujan, blh le plk homesick syndrome aku dtg.. perghhh.. best giler klu de kt kg ni.. adehhh.. xpe2.. sok ptg aku blik kg lh le aku lpk puas2 sesmbil mkn dging raye.. huahuahua..




November 23, 2009

frills..

dh abih xde keje sgt, kite wt2 je la cm de keje skit ek.. nahhh.. abih sume bnde kt umah aku tmbak.. huahuahua.. tp aku pblish yg ini je la.. yg len cm kureng.. ahaksss.. seb bek xtmbak sabun lifebouy dlm toilet tu.. xpn pek asam jawa beli kt tesco aritu.. klu tk.. lg hahaharu.. ahiksss.. dulu pnh skali aku dh abih xde keje+xthu sgt dh nk wt ape, blh dlm bnde tgh elok2+tip top ni, aku sesje g format lappy aku ni.. adehhh.. pe sengal pn aku xthu la.. ahaksss.. tup2.. driver printer plk ilang.. haaaa.. sdh.. donload tenet le plk.. mmg xde keje btul dowh dk sepet ni.. ish3.. huhhh..

November 22, 2009

i'm waitin'..


aku tgu nk trbang je ni.. ahaksss..

cnt wait any much longer.. tp nk kene tgu jgk.. xpe2.. aku g tgu gk kt arrival gate tu nnt.. coz nothin' make me prfect rather thn her.. da rest of my life.. (perghhhh.. karat.. bak kate burt.. ahiksss..) seb bek le mase xlh nk dfrwrdkn ke time2 yg best.. skip time2 yg kureng best.. xpn ptah blik ke time2 yg best.. seb bek le kn.. klu tk spnjang mase aku best yes2 je mmnjang.. ahaksss.. a weeks @ a months stll in cnsideration la sbb thu time tu pnjng lg.. tp ni kureng dr 24 hrs je lg ni.. adoyaiiii.. sangap dowh.. huahuahua.. dh mcm nk bkk posa le plk.. sehari bnar lh je nunggu.. abih rata dunia brjln g wt keje.. ni lg 3 mnit nk brbuke, gigil keting2 tgk sirap bndung cincau+kueh pelita 3 bijik singgit tu.. trgamak.. ahaksss.. adehhh.. ape aku mepek ni.. xpe2.. sok aku tgu kt arrival gate ek.. sblh souvenir kiosk tu.. xpn klu lame sgt, klu dh brkilo sesgt jauh nye, ade je la aku kt luar tu.. sap kok dulu.. huahuahua..

November 20, 2009

netting..

aku boring dowh mlm ni.. dh xthu dh nk wt pe.. yg dtgu xjgk2 nmpak.. yg dmntk xjgk2 dpt.. ermmm.. xpe la.. hdp je.. dh aku xthu nk wt pe mlm ni, aku kodek2 le folder2 lame dlm lappy.. jmpe le plk pic ni.. cm sweet gk aku tgk.. korg tgk xthu le rse pe plk.. masam ke.. kelat ke.. payau ke xthu le.. hdp je la.. kite telan sesame ek.. ahiksss..

November 18, 2009

bos power..

cite de'ah mnipu ni psl satu makhluk yg bru je appointd jd boss besau kt satu company yg jgk besau toilet nye.. ahaksss.. siap 1st board la kt bursa saham.. klu xsilap bursa saham botswana kot.. pndek kate mmg besau le company ni.. kt company tu de la mcm2 probs.. staff pemalas la.. staff cuai la.. kurang motivasi la.. dan bemcm2 lg la kejadah2 yg agk kureng sesuai utk dperbncangkn.. ahiksss.. nk djdkn cite.. boss besau ni pn decide nk ajr skit staff2 ea on his 1st day jd boss besau ni.. so.. sesape yg ea nmpak mcm tgh ngular+ngeliat2, kire bunge2 nk jd pemalas je, ea fired on da spot.. lbh krang cm donald trump tu.. mmg malang xde bau dowh, boss besau tu trnmpk le seorg staff lelaki ni tgh bek nye nyandor kt tepi dinding..

"tu yg baju merah tu..!!" boss besau tu mnjerit.. sume staff2 trkezut ko nyah.. memasing tgk aje lelaki tu..
"brape gaji awk..??!!" tnye boss besau kt staff lelaki tu dgn nade cm nage nk nyimbor api je gitu..
"errr.. dlm rm8rat je boss.." gtau staff lelaki tu smbil trketar2..
boss besau tu tengking lg.. "nahhhh..!! hamik rm8rat ni.. get lost.. berambussss..!! klu nk malas2, g malas kt tmpat keje len.. huhhh.." fuyoooo.. mrah benor boss besau tu.. so.. staff lelaki tu pn amik la duit tu.. trus blah cmtu je..



boss besau tu pndang sume staff2 ea dgn muke cm ganaz nk mampus gitu.. memasing cm pham je, sesape malas sure kene fired je nnt.. merasekn sume staff2 ea dh pham la akn situation td tu, boss besau tu pn puas ati kanmen.. otw brjln nk blik ke opis ea smbil brsiul eppi2 bgai, ea brhenti kt scretary ea kjp.. ea tnye kn ngn scretary ea tu.. "mamat td tu keje dpartment mane ek..??"

scretary ea pn jwb la.. "ooo.. mamat td tu bdk anto pizza boss besau.."


notakaki : sengal nk mampus dowh.. huahuahua..

November 17, 2009

daisypath #3..


eeeee.. smbunyi2.. malu la.. ahiksss..


1 yr, 1 mth, 3 wks & 4 days..


such an objct as an obsession.. evrybdy wnts it, evrybdy seeks it, but few evr achieve it.. fr those who do, will cherish it, b lost in it, n among all, never.. never frget it..

November 16, 2009

no crocs were harmed..!!









auntie qaseh posing in her new purple mary janes crocs..


ape la yg ko mkin mepek ni setan..!! sangap xckup tido ke.. adoyaiiiii..

November 15, 2009

food outin' ek..


memule mkn yg ini.. main dish le knon nye..





lps tu mkn yg ini plk.. lbh kurang cm lauk tmbah ar sbb xknyang lg..





ujung2 ttup puyut dgn yg ini.. category jajan gitu..


memule pusing tepung dgn jadah t-square besi tu..


gomol kn ngn pinatbate.. sepenuh ati gitu..


sirami dgn kekacang.. secukup rse..


hujani dgn choc chips.. sebyk mngkin.. aku mntk byk sbb sedap..


lps tu kene wt mcm auntie ni wt.. ni formal ritual ek.. klu xbuat, price kene byr triple dowh..

November 13, 2009

typical week..

aku tgk lappy.. lappy tgk aku.. aku tgk lappy.. lappy tgk aku.. dh puas memasing tgk ngko aku, golek2, tido.. sedar2 dh ptg.. adehhh.. typical dowh seminggu after exm ni.. nk gk eppi2 tp xthu nk wt pe.. nk outin' cm mls le plk nk kuar kn kete.. ++saving dh susut ni.. nk d jd kn cite.. dr umah g mamak.. dr mamak blik umah.. dr umah g mamak.. dr mamak blik umah.. adoyaiiiii.. pe cer cmni.. xbest r.. uhuksss..

semggu ni life aku byk kt umah @ lpk ngn sis tia.. seb bek le qaseh xkeje 2-3 arini.. so klu aku kt umah, ea le yg teman kn aku.. oitttt.. bkn teman sebelah2 la.. on-wire je pn date.. uhuksss.. sian kn ktorg.. tu la.. aku dh gtau ngn ea dulu.. blik meh je la.. tp ea xnk.. dh tu aku nk wt cmne.. nk lbh2 pn bkn de pe2 pn lg.. biar kn je la.. dh2.. blik ke cite on-wire date.. so tektiap mlm keje aku on kn y.m+dell video chat.. view pic kt y.m.. voice kt dell video chat.. dr tgh mlm smpai le tghari esok nye.. tp yg bnci nye.. kjp2 ptus.. kjp2 ptus.. dh le memasing jauh ngko aku.. smpai ati kn tenet kt jeddah tu wt kt aku cmni.. uhuksss.. memlm nye aku xtido, siang bru le aku jmpe balik cmforter kesygan aku tu.. ahiksss..

jp td sesje chck email.. pehhhh.. brsepah notification fb.. aku ni bkn nye suke sgt junk email cmtu.. bkn de pe pn.. blh je chck drect kt fb.. so aku nk la clear kn sume2 email tu.. dlm byk2 tu trperasan le plk satu email ni.. dr rics, u.k.. ermmm.. msti mr. belal patel ni.. a'aaaa.. btul.. ea email kn yg ari senin ni ea nk g haji.. ea mntak aku doa kn ea selamat pegi selamat blik.. aku gtau aku de kenalan yg keje dkt ngn Haram & ea sukerela nk g brtegur ngn uncle shahrir on behalf utk aku.. thnx mr. belal.. may Allah gv u a mabrur hajj..!!

adik ika ajk aku skype jp td.. alaaaa.. video call xlh le plk.. lh dgr sora je la.. mepek pnjang gk r ktorg jp td.. lps tu ea dh nk blah.. nk g bsuh baju kate nye.. rajin gk ek adik ketot aku tu klu ddk sngsorg.. ahikss.. ea de frwrd kn pics bru ea kt jordan.. siap brpurdah bgai.. "abg.. nnt ang tnjuk kn gmbaq aku kt mak ek.." ok la adik.. adik ika ckp sane dh nk msuk winter tp xle brsalji lg.. syoq tuuuu.. ahiksss..


adik.. nnt krm slm kt kwn ang ek.. hbaq kata abg ang yg plg hensem krm slm.. ahiksss..


awat kt jordan xdk gelas dh ka smpai nk kena mnum dlm botoi..?? ang buat lek lok skit adik..!!

mlm ni aku dh xthu dh nk wt pe.. qaseh dh nk strt keje balik dh jp lg.. snyi sepi le aku fr da nxt 20 hrs.. xpe la.. nk wt cmne kn.. burt nk g street outin' kt area b.b+jln p. ramlee.. best gk tu g mnembak bldg2+lampu2 memlm mggu ni.. ermmmm.. cmne ek.. xkn nk lyn nur kasih je kot.. burt..!! tgu akuuuuuuu.. huahuahua..

November 11, 2009

excited about..

here's some cool new books i've found while book browsin'.. finnikin of the rock has a US cover..!! oittt.. cmne plk US cover tu..?? US books cover dsign r more to abstrct+conceptional.. while others such as europe, asia or mddle east books cover design r more to cmmercial.. byk pic bnde2 @ org2.. ooooo.. cmtu.. warghhhhh.. zen & xander undone la.. by da author of vibes tu.. looks good.. so many books.. so little money.. uhuksss.. cnt wait..!!





arghhh.. arghhhhh.. arghhhhhhh..!!
new.. runaway.. cover..
cannot.. flippen.. wait..