January 31, 2010

goodbye kolumpo..

fr a week lbh kurang gk ar aku xtntu arah.. antare dua aku ni sbnrnye.. satu compny tu mmg gah abih+pncipte sejarah tanahair, tp got managemnt-staff internal conflict.. yg lg satu tu compny biase2 aje tp in a way to develop their business.. malahan mngkin ke saudi arabia.. huahuahua.. tggi btul kn cite2 aku.. ahiksss.. aku tgk compny ni pn blh tahan gk+aku akn direct deal ngn boss.. pehhh.. cayo la sepet.. poyosss.. huahuahua.. cume aku kene follow on certain regulation la.. burt ko jgn gelak ek.. aku sunat ko scare marathon gk kang.. ahaksss.. aku tnye sume org yg aku rse lh bg pndangan.. yg lh bg pndapat.. melabur ratusan ribu hinggit gk ar aku credit ke maxis dlm usahe nk cri kate putus tu.. ahiksss.. tipu2.. puluh2 aje.. hakhakhak.. aku solat istikharah aftr aku buat pre-decision.. evrythin' come out as i thought.. aku pilih compny yg biase2 tu aje.. biar le ade regulation yg pd awl cm ralat skit buat aku yg jahil+benak ni nk kene follow.. ahaksss.. tp xpe.. utk kebaikan aku gk.. bkn utk sesape pn.. kang klu de sesape nk tumpang g ceramah ke khemah ibadat ke, aku ok aje.. burt.. ko nk g qiyamullail tk.. ahiksss..

senin ari cuti wilayah ni aku dh nk kene strt keje kt sg. petani.. nun kt kedah nun.. kire cm sireh pulang ke gagang le.. xpn cm keris 7 luk 2 tujam kembali ke sarung.. huahuahua.. de ke perumpamaan cmtu.. xlh blah.. ahaksss.. scope of works aku stll lg on quantity surveying but more to technical+engineering managemnt sbb aku nk kene setup satu developmnt departmnt yg complete dgn sume2 construction standard procedure kat satu manufacturing compny.. haaaa.. cmne le gmaknye tu kn.. mahu busung je aku nnt.. huahuahua.. tp xpe.. pntang ajal mak sblum maut gitu nyah.. auwwww.. hakhakhak.. "jiayu2..!!" kate pemilik ati berusia 18 thun ni.. ahiksss.. 18 lg ke.. huahuahua..


peneman perut time klu xde uit.. ni "kolumpo" pnye penangan le ni.. uhuksss..

insya allah tk sabtu @ ahad ni aku brtolak blik ke utara.. mean bye2 kolumpo.. ahiksss.. fuhhhh.. sdar xsdar dh 2 thun lbh aku kt sini dowh.. mngkin tu satu tempoh mse yg pndek bg sesetgh org utk mngenal kolumpo.. tp dlm mse 2 thun lbh tu jgk la aku knl rmai kngkwn.. best sesgt.. mcm2 ragam.. mcm2 kerenah.. de kwn time suke suki bru nmpak muke.. de kwn yg time frust je bru nk cri aku.. de kwn yg eppi agogo laki.. de kwn yg muke 25hrs per day 8 days per week ketat je memnjang.. memcm peel dowh.. huahuahua.. tp yg plg best aku jmpe kwn+kekasih ati aku ; qaseh pn kt kolumpo.. ahiksss.. xmalu.. gatal.. (burt msti brbulu gile bce sntence aku ni.. ahaksss..) semlm aku+qaseh g melwt uncle shahrir+auntie kt umah eaorg kt ampang nun.. ktorg brsembang dr kul 2030++ smpai ke tgh mlm ooo.. +mkn satay zaini femes kate ankel.. ahiksss.. memcm topic.. best sgt dgr cite ankel.. tp ade yg kene off-record, hnye uncle+auntie+aku+qaseh je yg thu.. ahiksss..


ritual kekenyangan sesdh mlantak satay sdp.. ahaksss..

-

-

-

-

burt - trimas sbb sudi brkwn ngn bdk becok+chumil sesgt ni.. huahuahua.. tp sori le burt.. weekly activity kite xlh nk jln la.. uhuksss.. sedih sesgt.. xpe2.. nnt2 aku dtg kolumpo blik gk.. lg satu ni kn aku nk gtau ni.. insya allah ade nye la jodoh ko nnt dgn si dia tu nnt.. oppssss.. trlepas le plk.. ahaksss..

uncle shahrir - trimas bebyk sbb ajaq chek apa maksud kehidupan.. lecturer pn xajaq kt clss.. ankel mmg pembimbing yg best la.. ahiksss.. chek suka sgt dgaq cita2 ankel.. insya allah ada rezeki kita jmpa lg.. langkawiiiii..!! here i come.. huahuahua.. ankel.. krim slm kt pak menteri kita tu ek.. ahiksss.. +datuk tony fernandes gk.. +alex yoong ; bdk yg trtipu dek double breasted tu.. huahuahua..

sham - trimas sbb ajaq aku apa itu minolta+leather extension.. ahaksss.. insya allah nnt2 keja mai cri ang.. lex dulu.. penat ang keja kt sudan dulu pn xabih lg tu.. ahiksss..

ahkak lin - trimas sbb sudi brkongsi cite dgn adik mu yg xseberape pndai ckp omputih cm ahkak frontdesk otel pe ntah tu.. huahuahua.. pe2 pn get well soon ahkak.. jiayu2.. ahiksss..

sis tia - trimas+tahniah sbb ade abg yg senget mcm bro ko ni.. ahaksss.. de ke plk cmtu kn.. ahiksss.. pe2 pn gud luck fr ur future sis..

sis hani - trimas sbb suke brkongsi cite ngn bro ko ni wlupn kite bru skali jmpe.. credit gk sbb tlg dptkn ticket utk aku+ahkak qaseh dulu nun.. xpe2.. nnt2 kite jmpe lg ek.. kite lpk kfc bru dpn uitm tu ek.. cehhhh.. cm bdk2 skolah g dating le plk.. huahuahua..

qaseh - thnx fr brighten my day+life.. evn we are far away frm each other, its doesnt matter.. wherevr i go, whtevr i do.. im alwiz thinkin' of u.. u are my frnd+luver+enemy.. ahaksss.. (burt gile babi pnye bngkek ni.. huahuahua..)


"S" stnd fr sepet yg brbunge-bunge.. huahuahua.. xde kne mngene ngn cite k.. ahaksss..

k2.. even kpd sesume la senang cite+yg sudi mnjengah blog cite haru-biru mate itam aku+kamu ini, aku ucap kn brbyk trima kasih.. hrap2 nnt kite jmpe lg d scene sg. petani plk ek.. ahiksss..



pn xde mngene ngn cite gk.. ahiksss.. 2 scene mnarik+kesian time g jnjln mid valley siang td.. sian ooo.. wife2+mama2 sume lupe diri klu jmpe sale dowh.. huahuahua..

10 observations:

siti nur aimi shahbudin said...

ohh so sweet tok! cm sedeh pulop tak kesah la tade name kat situ pun.haha.ade aku kesah???
apa yg buat org tepek komen ni sbb GAMBAR MEGI tu!!!

hanilopiplopz said...

apsal sedeyh ntry ko nih.. alaaa.. x pe. ade rzeki t jmpe lg k..

gdluck ngn hdup bru kau bro!

burt said...

cis..siut...segala statement berkenaan dgn aku amat la aku tak hargai whahha...k ar da kat utara tu jgn rajin g danok lak....ingat2 kami disini...sape lagi nak teman aku kat ghulam n the curve...ada lubang kerja or bisness kat arab jgn lupa aku...kau lupa aku lempang kau secara marathon...sekian...

p/s: hanya mereka yg cacat penglihatan jer ckp kau cumil...sekian

uncle pet..!! said...

amy :
alaaaa.. lupe le plk kt ko sis..
xpe2.. pe2 pn ko ttp d ati pisang.. huahuahau..
xde kene mngene kn.. ahiksss..

hani :
k2.. t kite jmpe lg ek.. nk de asam pedas jhor skali tau.. huahuahua..

burt :
ko cuak gk ek burt.. suke aku.. huahuahua..
xpe2.. t aku g kolumpo blik dlm semggu dua ni..

QaSeH said...

. uhuksss..
. ba.. kt sne jge dri bek2 tau..
. kje rerjn..
. rindu.. rindu.. rinduuuu sesgt..!!

TuN TeJa said...

Tahniah pet!!! aku suka bab ko pnye keychain je..hahahahaha..ada pink lagi...tak tahan nyah...auwwww..

p/s:en.burt,eh cumiiii apa dak pet ni cute cam penguin..ahaks...

uncle pet..!! said...

qaseh :
k2.. sbar jp ek.. rindu gk ni.. ahiksss..

ahkak tun teja :
aku muke je jaat ahkak tp dlm ati ade taman dowh.. huahuahua..

QaSeH said...

** burt+tun teja...
. uncle pet mmg chumil+cute la kn..?
. chumil sgtttt..!! (ngn tone yg betui k..) hua3

** baba..
. cm knal jew ayt 2, ahiksss
. muke ganaz tp dlm ati de taman gitu
. b'bunge2, cm keychain kt ats nun..ahakssss

burt said...

yes ada gak orang backup aku....cik tun teja...amat la tidak senonoh apabila dia mengatakan diri nya tersgt comel, amat tidak boleh diterima hendaknya...perihal ini akan bisa membuat kan sesiapa yg mendengar akan menyebabkan telinga nya berdarah...owh tidak...selamat kan la insan ini...semoga dia di sana budak ni berubah hendaknya menjadi yg terbaik buat rakan2nya....

P/s: saje jer buat ayat cam gampang ni hahahha

uncle pet..!! said...

qaseh :
jeles le tu.. huahuahua..

burt :
ko nk madah2 pe.. aku sunat jgk kang bdk burt ni.. huhhhh..

Post a Comment

intend to provoke me..?? keep it up guys.. ahaksss..