April 29, 2010

jd "mat belia.."

dlm idup aku ari2, aku sbnrnye lg selesa dgn suar jeans lusuh, t-shirt leher bulat & crocs ace golf aku tu je.. bg aku, tu la outfit plg best+plg selesa.. rse nye klu pkai salvatore ferragamo @ gucci pun xde le sesedap memakai jeans+baju bundle.. sngguh beb.. aku xtipu..

tp kali ni aku dh xdpt nk elak dh.. mmg btul2 xlh nk elak dh.. uhuksss.. nxt week aku dh nk kene joint cnsultant.. top 3 kt m'sia kate nye.. dat means aku nk kene pkai proper la klu g keje.. mahu xmahu, aku kene gk melalui tranformasi dlm berpakaian, bkn pakaian dlm k.. pe giler aku dua alam.. huahuahua.. kang klu nk men ikut sedap aku je, mahu pengsan board of director tgk staff eaorg hnya seorg bdk tough (tough ke aku.. ahiksss..) yg memakai suar jeans levis lusuh & t-shirt hitam bercop megadeth dtg keje.. hakhakhak.. mampus aku pastu..

so lps selongkar2 gebuk buruk aku tu mlm td, ade le 3-4 helai kemeja yg stll ok lg la pd pndangan mate haru-biru aku ni.. ahikss.. +ngn kemeja yg qaseh bru beli kn aritu (syg gk ea kt aku ek.. statement poyoz.. huahuahua..) means ckup le rotation schedule utk semggu sblum aku nk lh strt buat perangai pkai jeans ngn t-shirt blik.. hakhakhak.. pe2 pn cnfirm jd mat belia le aku nxt week.. cmne le ghupe agknye ye.. uhukss.. hrap2 xde le sedih sgt.. ahiksss..


klu cmni le jd nye mmg ar dh melampau.. level nerdy giler dh ni.. huahuahua..

April 17, 2010

dulu2 len ooo..

klu le sesape yg de trbace entry ni.. n kebetulan korg plk born early 80's.. korg msti igt nye la ngn sume2 bnde yg aku nk gtau ni..

we grown+been serve wif g-force, transformers, thundercats, silver hawk, woody woodpecker & chipmunks kn.. not to forget ninja turtles, mask man, smurfs & voltron.. lg satu gaban r.. da boommmm..!! ahiksss.. berus gigi rermai time waktu rehat kat skolah rendah..?? ermmm.. pgang cawan warna-warni tuuuu.. mncangkung tepi parit ngn classmates sume kiri kanan.. klu krg igt lg la.. misi kat skolah msti msuk clss seksiap bwk crd ijo bsar pgl name sngsorg sbb de dental appointmnt.. memasing cuak.. hakhakhak.. pastu dgr bunyi gigi member kene gerudi kat bilik sebelah.. ahaksss..

yg ni cnfirm+sure korg msti igt la .. program minum susu kt skolah.. nak galakkan budak2 time tu minum susu le kot.. sekotak 30 sen je beb.. trbaekkkk.. cekgu2 plk klu nak piap bebdk jaat cm aku ni, msti gune pmbaris pnjang kaler kunin tu.. piap kt tpak tgan.. adoiii.. ahiksss.. mse tu mee sup ke mihun sup ke, semangkuk 50 sen je kat cnteen..

time skolah mnengah plk korg sure beli ksut skolah bata bm turbo.. xpn pallaz jazz.. ahaksss.. de yg suke ksut high-cut yang made in china tu.. xigt dh brnd pe.. bdget cnverse r.. ahiksss.. tu blum kire kaki suar+kain skolah lg.. mmg bersih r skolah dek suar bootcut+pesyen pkai kain labuh2 bdk2 pompuan.. hakhakhak..

tenet..?? e-mail..? mende de'ah pe plk tu.. cd..?? ape mepek ni.. casset tape penah laa dgr.. ahiksss.. tiket wayang pun 5 hengget je dowh.. gemerlapan.. a-z ngn feminim tu.. trbaekkkk.. kite g kedai runcit beli cikerdis, mamee, kum kum, ufo, o-ya, ding dang, "telur" keras warna-warni, bskut "rokok" cokelat, kiki bubble gum.. bile dh abih exm, rermai main monopoly, donkey, happy family+ping-pong dlm class.. ahiksss..

tp bunyi loceng laa yang plg best.. lh beli ais kepal kt luar skolah.. lg satu loceng mase nk g rehat.. bdk2 yg dpt rancangan makanan tambahan (rmt) msti kuar awal.. ahiksss.. sbject yg plg best msti r pndidikn jasmani.. dk laki men bola.. dk pompuan men bola jaring.. de la yg g.k le, g.c le, m.c le.. biar ar.. de aku kesah..?? huahuahua.. men rounders pn de gk ooo.. ahaksss.. prmainan kegmaran.. men guli, batu seremban, pnutup botol, pemadam, btg eskrim, "pepsi cola one-two-three", police sentri, kawen2, pndok2 & "zero point.." zupppp.. yg naya nye klu org yg pgang getah tu tggi galah.. mampus nk lmpat.. ahaksss.

kite hilangkn dhage dgn eskrim sepuh sen.. yg tube eskrim, de byk2 kaler tu.. ais pop.. klu nk mkn, kene ptahkan kt tgh2 ea.. besttttt.. lipat kertas kecik2, pastu wt lastik.. ermmm.. yg ni pn kite men gk dulu ni ; baling2 kapur laa.. ahaksss..

ermmm.. bdk2 skarang kuar2 je yo2.. wazzup dude.. got plan tonite..?? lets party til da dawn.. tu diaaa eh.. klu blh nk smpai subuh tu.. klu eaorg dgr lgu "uptwn girl.." yg eaorg thu yg nyanyi nye westlife.. bkn billy joel.. bg eaorg, de satu je jerman kt dunia ni, n de satu je vietnam..

c.d dh de dh sejak eaorg lahir.. micheal jckson dh putih dh time tu.. eaorg igt spiderman ngn incredible hulk tu filem2 bru.. knkdg eaorg xlh trima+byangkn blck&white screen fr cmputer.. eaorg xpnh thu pun pe "atari" ngn "game & watch.." eaorg xcaye penah ade tv itam putih.. n eaorg skarang dh xreti nk switch on kn tv klu xde remote cntrol.. evn eaorg pn xpham cmne kite bleh survive kt university tnpe henpon...

ermm.. gmaknye kite dh tua dh kot ek klu korg paham pe korg bce jp td n tetibe korg senyum xmalu gitu.. rmai memember skolah kite yg dh kawen.. korg sure pelik bile nengok bdak2 kecik main komputer.. selamba badak je plk tu.. ahaksss.. kite dh xbyk nyembang2 ngn kngkwn melalui fone lg tektiap ari, memasing tegur2 kt fesbuk aje.. klu de jmpe kngkwn lame, seronok bile brsembang psl cite2 lame, cite2 klakar nk mampus dulu2..

bile knangkan blik sume2 saat tu dlm2.. silap2 mhu nitik ayer mate dowh.. syg kn.. mase tu kjp sesgt.. kita sekarang dh de kt ne ek..?? pikir sndiri le.. yg pnting sume2 tu cnfrim2 xkn ilang dlm kpala otak aku ni smpai bile2..

April 13, 2010

mini reviews..

the cinderella society - information overload.. hoping d sequel will delve deeper into d plot.. great promise though..

after - really.. really liked d beginnin'.. great voice, intriguin' plot.. but then i got stuck 1/2way.. it ws likka the cinderella society.. information overload.. situation lost control.. (opps sowi.. song stuck in my head.. ahaksss..)


geektastic - 1/2liked.. 1/2 je tau.. ahiksss..

the season - its sort of dis separation of romance n mystery.. likka wif the body finder.. it goes back n forth fightin' fr dominance.. d mystery aspect really lacked.. easy read wif lots of gigglin'.. ahaksss..:)

April 01, 2010

get familiar k..

actually terms yg aku nk cite kn satu2 kt bwh ni msti korg slalu dgr kn.. ++dr awek2 korg.. huyoooo.. cm byk awek je.. kuikuikui.. aku gain sume ni pn frm qaseh.. she influenced me so much.. bad influence btul.. wekkkkk.. hikhikhik.. mostly word ni ea akn kuar+war2kn dlm angry mode.. hakhakhak.. nape ea mrah ek..?? sbb aku jaat.. sbb aku psycho.. sbb aku seben.. huahuahua.. sbnrnye byk lg terms yg mngkin kite trlps pndang yg slalu je kite hdp kn, tp ini je pn yg sempat aku igt setakat otak tgh sebu ngntuk ni.. ni pn aku tulih kt a4 dulu.. kang klu aku igt lg, aku smbung blik ek.. so.. dk lelaki yg de trbce psl bnde mepek aku ni, amik2 le buat perisai agr korg xkene baling dek high heel awek korg tu.. oittttt.. tu bkn experience aku la.. aku dpt kiss lg de la.. hakhakhak.. gilakkkk aku dh dtg blik..

fine..
word ni le yg pompuan suke gunekn utk hentikn pergaduhn.. lbh2 lg bile ea rse ea yg btul n korg kene diam.. jgn nk cri mampus nk gunekn word ni utk memberi gambarn rupanya.. especially time ea tgh try2 bju kt kdai.. cnfrm2 gduh nye la lps tu.. hikhikhik..

lima minit..
yg ni sebnrnya 1/2 jam @ lbh tau.. lbh kurang same gk r dgn lima minit yg game bola akn abis seblum korg bwk smpah2 kuar.. trnsction in blance le tu.. kuikuikui..

xde pe2..
yg ni plk mknenye somethin' n u nd 2 b alert.. dis word rpresent perasaan pompuan yg inginkn korg spin dlm washin' machine.. hakhakhak.. slalunye kn, ini akn memulakan prgaduhn yg akn brtahan selame lima minit n finishd by fine.. hekhekhek..

pegi lah..!!
(dgn kening terjongket nek..) ini adalh satu challenge yg akn mmbuat pompuan jd mrah dgn xde pe2 dan diakhiri dgn fine.. huahuahua..

pegi lah..
(dgn kening biasa2 je..) yg ini mngalah @ buat je la pe yg wk nk buat sbb sy xkesah pn.. korg akn hnya mendpt ctuasi ini kjp aje n dlm beberape minit lps tu disusuli dgn xde pe2, fine dan ea akn berckp kembali dgn korg dlm mase lima minit blik bile ea dh sejukkkkk.. fuhhhhh..

huhhhh (mngeluh kasar..)
yg ni sebnarnye bknlah prkataan, tp knyataan yg sering disalah anggp oleh org lelaki.. huhhhh (mngeluh kasar..) brmkne ea mrasekn korg adalh seorg yg "damnnnnnn" at dat time dan ea sndiri trpkir napelh ea mnghbiskn mase brdiri kt situ dan brgduh mngenai xde pe2.. kuangkuangkuang..

huhhhh (mngeluh lembut..)
lg skali ni bknlah prkataan.. huhhhh (mngeluh lmbut..) mean yg ea brse puas.. adalh lbh elok korg ddk diam2, jgn buat sbarang tindakn.. dia akn kekal puas g2.. hakhakhak..

ok lah..
dngerous statemnt yg seorg pompuan blh buat kt lelaki.. ok lah brmkne ea nk pkir pnjang sblum ea bls dndam trhdp prbuatan korg yg tlh mnyakitkn hati ea.. ok lah slalunye digunekn dgn fine brsame2 pegi lah..!!

buat lah..
di mse dpn dlm mase trdkt ni, korg akn dilande masalah yg bsarrrrr.. mampus lg.. hakhakhak..

tolong lah..
yg ni bkn kenyataan, sebliknye adalh pelawaan.. seorg pompuan mmberi korg peluang utk mngeluarkn sbarang alasan @ sbb d ats apa yg tlh korg lakukn.. korg mmpunyai peluang yg adil dgn kejujurn, jd brhati2 dan korg xakn mndapat ok lah..

trime kasihhhh (cm ngade2 skit..)
seorg pompuan mengucapkn trime kasihhhh.. jgn pengsan plk.. ucp blik kasih diterime.. eeeee.. bestttttt..

trime kasih byk2..!!
yg ni beza byk dr trime kasihhhh (cm ngade2 skit..).. seorg pompuan akn mnggunakn word ni bile ea mrah giler bab ngn korg.. mnunjukkn yg korg tlh mnyinggung perasaan ea dan akn diikuti dgn huhhhh (mngeluh kasar..).. brhati2 utk xbrtanye pe yg salah selepas huhhhh (mngeluh kasar..) tu, sbb ini akn mmbuat ea brkate xde pe2 +g blah r ko..!!

hakhakhak.. sndiri mau igt le ek.. aku dh tlg dh setakat yg mampu.. yg len2 tu korg hdp le sndiri.. huahuahua..