May 08, 2010

ari jumaat zaman ddk hostel..

dulu2 nun time aku umur 13-15 thun, zaman bljar kt skolah mnengah agame dulu nun, ari jumaat le ari plg nekmat skali.. betul beb.. best giler.. mhu tk nye, last day skolah kot.. huahuahua.. blik je dr skolah, sume nek msuk dorm dgn muke sememeh je, trbongkang dulu buang setgh-sejam.. ahiksss.. kang dh seksiap, brderet je jln kaki g masjid.. time tu spirit ea len dowh.. dlm otak bkn pikir psl nk g solat sgt pn, tp pikir pe le gamaknye lauk tghari ni kt dewan mkn.. hakhakhak..

time tu jaat ktorg jgn tnye le beb.. khatib dok bce khutbah kt dpn, ktorg dok "meratip" kt blkng.. sham bulat siap brdengkur tu.. huahuahua.. imam angkat takbir pon relax lg dok btul kn sampin.. msuk rakaat ke-2 pn stll xabih lg btul kn sampin.. ahiksss.. tp bile imam abih je sujud rakaat ke-2 tu, sume kelam-kelibut ddk tahiyat akhir.. brlakon btul.. ahaksss..

bile pak chik2 saf dpn abih je bg salam, tgk remaje2 (time tu bru nk akil baligh.. ahiksss..) cm ktorg kt saf blkng sume solat, sejuk je ati eaorg.. trick @ treat..?? huahuahua.. tp bile time bace doa plk, atmosphere kmbali genting.. mcm koboi fight face-to-face dowh.. mcm anakin vs. dark vader.. sume kene brhati2.. klu lalai mhupn alpa wlupn seketika, ade chance kngkwn sblah nk curi ceduk doa.. hakhakhak.. kite bdget bek pnye khusyuk brdoa, ade plk kutu yg sesedap rse nk mncuri.. part curi doa org len ni klu xkene gaye boleh aje smpai brtumbuk klu nk.. ahaksss.. aku pn knkdg mnyirap gk klu ade kngkwn curi doa aku, dh le aku ni xla brape bek sgt, pastu ade plk yg nk curi ceduk doa aku, mmg brnahas le mamat tu.. koman2 sesiku-dua le hbuan nye.. huahuahua.. menggong pnye reason nk gduh.. ahiksss..

sttle aje doa (tp jrang le aku tggu doa abih.. ahaksss..) kelepak2 bnyi tapak kaki mnusia2 a.k.a bdk2 hostel skolah mnengah agame ktorg brebut pkai selipar.. nun nk lwn sape smpai dulu ke dewan mkn.. lh sebat ayam greng bsar klu sape smpai awal.. hakhakhak.. tp time tu senior2 dh bleh pkai moto, cnfirm2 ar eaorg yg dpt dulu.. ktorg junior2 yg brderet jln kaki ni jgn harap ar.. knkdg kaki ayam greng pn xde, tgl dalca+acar timun aje.. sedih beb.. tp xpe.. tu 2 thun sblum pnye cite.. ni aku dh form 3, kngkwn pn dh brsepah ade moto, pe lg, tumpang je la.. ahiksss.. aku pn lh dpt ayam greng bsar gk la.. huahuahua..


ayam goreng tu.. mane bdk hostel xgoyang.. ahiksss..

arini ati aku rabak skit sbnarnye tp sesaje je aku buat entry yg knon2 nye aku xrabak.. ahaksss.. senak je kepala ni dowh.. lps solat subuh td dh cool dh le skit wlupn in-fact nk kene hdap sngsorg lg.. brlakon xrabak utk ari2 mndatang.. hakhakhak.. aku senget..!! ahiksss..

3 observations:

TuN TeJa said...

salam jumaat pet,dulu aku kat hostel hari2 mkn ikan tongkol skrg bila nmpk ikan tongkol je aku yg larikkkkkkk dulu...ahak!!!tapi pet ko merasa tak mkn magie dlm baldi??? eeeeeee...

hidungberantai said...

salam abam pet...wah kenangan lma ek..adik dlu kalu g masjid xpikir pasal lauk tp pikir pasal selipar..g masjid nak cri slipar yg mcm mna lak huhuhu..tp semayang ttp semayang gak huhuhu..n penah skali tu masak megi dalam sinki tandas sbb xda bekas nak rendam megi goreng tuh..pastu plastik bkas beli megi tu jdi pinggan huhuhu best woooo...nti kalu free try la wat mcm tu..nikmat rasa megi sinki tuh lain wooo..

uncle pet.. said...

tun teja : ikan tongkol tu menu ari2.. smpai nek sebu anak tekak.. ari jumaat je la ktorg jmpe lauk ayam.. tu yg sesekor cm kebulur skit tu.. huahuahua.. bab mkn maggie dlm baldi tu rutin memlm.. ari2 gk.. siap wt schedule arini sape beli+jerang ayer, sok org len plk.. hakhakhak..

sham : oittt.. mkn maggie dlm sinki.. geng ampa lg style.. huahuahua.. nnt kita plan lpk pekena tey len la, semlm ada hal la plk.. sori ek..

Post a Comment

intend to provoke me..?? keep it up guys.. ahaksss..