May 29, 2010

rangkuman a.k.a sekaligus..

ececeh.. title dh mcm sari berita utama le plk.. ahiksss.. actually aku dh xlh nk hapdet selalu dh blog kesayangan aku ni mcm awal2 dulu.. klu dulu sehari relax je kuar 2-3 entri, tp skrang ni nk kuar se-entri pn mkn mggu.. huahuahua.. ye la.. dulu stdent, skrang dh keje.. dulu ade byk mase lapang, skrang dh sendat dh.. dulu xde fesbuk, skrang pe2 pn fesbuk.. mak aku pn dh ade fesbuk wei.. ahaksss.. xpe2.. lg pn dh xde sape dh nk bace blog aku ni.. tp at least nnt2 lh gk aku print+binding bace sngsorg time umur dh ujung2 dunia.. hikhikhik..

rangkap rasmi pertama : ari ahad..
pepg bute lg mak+ayah dh smpai kt shah alam.. so duty as anak, aku ngn adik man pn g le amik eaorg.. bwk mak+ayah g bekfes dulu sblum blik umah mak chik.. time tu aku+adik man sesekor mate dh trkebil2, ngntuk seh.. lpk2 kjp bru blik cri bntal+tilam vono wannabe ktrog kt umah.. huahuahau.. lps zuhur lbh kurang ktorg bwk mak+ayah g jenjln shah alam plk.. igt kn jenjln biase2 aje.. silap.. nun dr gulati's smpai le ke jakel.. adehhhh.. cm nk trkluar ligamen kaki follow mak cri kain utk knduri bang chik.. ayah dh mncebih je mulut, penat.. ahiksss.. xpe2.. bkn selalu..

rangkap rasmi ke-2 : ari senin..
adik man g opis cm biase.. brlakon je tu sbb jp lg nk blah awal g amik mak+ayah.. aku still cuti lg.. ye la.. nk convo kot, xkn rajin nk g keje lg.. blh le bgun lewat skit.. ahaksss.. pkul 1130 lbh kurang aku dh seksiap nk g main hall.. register+queue fr da event.. mak+ayah dh ade kt annex hall.. mase lepak dlm hall time opening ceremony tu, lh nmpak sengsorg kngkwn2 aku cover sebak mase montaj wan maimunah sebak ank ea lh smbung stdy+lagu keramat uitm dimainkn (keramat ke.. ahiksss..) 2 thun suffer nk gain degree.. 2 thun brhutang nk study.. 2 thun brgolek brgadai wt keje.. 2 thun share eppi+sad ngn kngkwn yg xpnh ktorg kenal sblum2 ni.. perghhhh.. tacing oooo.. tp arini sume2 tu dh trbyar.. mak+ayah eppi.. adik2 eppi.. kngkwn eppi.. aku pn eppi.. ahiksss.. arini jgk mak+ayah dpt lg eppi tmbahan selain dr convo aku iaitu adik man dh dpt result yg superb utk practical training ea & result final exam adik ika pn superb.. mak nanges dan2 tu jgk kt parking kete time adik ika call dr jordan nk gtau result ea.. brkace mate aku tgk mak nanges..

abih je event, ktorg g lpk mamak dulu rermai.. joint skali ngn family aku mase tu ade fana, ajis & najwa.. sembang2+gelak2 je ktorg ptg tu.. fana+ajis+najwa ckp kt aku, "mak+ayah ko sporting la pet.. lh je ktorg joint nyembang.." said me on reply "mak+ayah aku saing2 adamaya.." huahuahua.. mlm tu jgk mak+ayah blik ke kg.. tgl le kami dua bradik kt kota metropulus ni.. ahiksss..


jgk secara rasmi nye melancarkn retorik | sepetography..

rangkap rasmi ke-3 : ari selasa..
tido.. tido.. tidooooo.. huahuahau.. aku ponteng keje.. penat ptg semlm xabih lg.. ahiksss.. kerja aku hnya la brtenet.. pkul 2100 lbh kurang adik man blik dr opis ajk lpk ngn pak chik krul kt k.l.. pak chik dtg meeting td siang.. santapan mlm kt kg. baru je.. jd la kn dr xde.. bnde free.. ahiksss.. pastu g karok berejam2.. gilak btul pak chik aku ni sorg.. budget mude tp anak dh 4.. huahuahau.. settle karok pastu g santap nsik lemak antrabangsa plk.. pkul 0300 gk ar bru ktorg smpai umah.. adehhhh.. mampus aku nk bgun g keje kjp lg.. ahaksss..


ko nk nyanyi ke nk sengih aje ngn mic tu wei..

rangkap rasmi ke-4 : ari rabu..
msuk2 je opis, aku tgk ade 4 files besar atas meja.. perghhhh.. mean ade 4 site yg menanti utk dihandlekn.. lemau aku cmni dowh.. aku g bncuh nscafe, ddk kt meja aku diam2.. strt je dr pg smpai ke tghari, sepatah ayat pn xkuar.. aku xnk ckp ngn sesape, ngadap je aku ngn keje.. sedar2 3 files dh aku settle kn.. fuyoooo.. brjiwa kental dowh.. tgk.. lh je buat klu concentrate.. hasutan setan je sume2 tu.. +ngn malas diri sndiri same.. ahaksss.. arini nk blik on time la.. nk cover tido sbb karok melampau semlm.. huahuahua..

rangkap rasmi ke-5 : ari kamis..
arini aku msuk opis lewat skit sbb ade hal.. hal yg insya allah akn mngubah diri aku.. ececeh.. ayat xlh blah.. ahiksss.. pepg lg muke boss dh cm harem.. mncebih aje.. benci aku dowh.. spoil mood je pepg ni.. arghhhh.. ade aku kesah.. biar je la ngn ea.. lg pn sok dh nk cuti wesak.. ahiksss.. sume cm brlakon je wt keje sbb mode cuti dh on dh.. 3 ari kot.. huahuahua.. aftr lunch boss call fr meeting.. alamak.. pe kes plk dh ni.. tup2 scope of works ktorg dh kene separate ikut state le plk.. sae+bai kene hndle site kt kedah.. boss+fizah hndle site penang.. saiful+aku hndle site perak.. abe din+wan+jahar+jijie hndle site kelate+ganu.. sume kene trun ke site dlm mse sebln ni sbb boss besau nk produce 80 contract docs sblum frward ke ministry.. adehhhh.. patah wei tngkuk cmni cite.. mean 3 docs sehari.. nk blh wt 1 pn dh pecah peluh, pe ntah lg 3.. giler2..

rangkap rasmi ke-6 : ari jumaat..
klu nk diikutkn arini cuti tp ktorg still kene g opis jgk sbb nxt week ktorg sume dh nk pecah g state memasing.. collect sume data2+hapdet pe yg ptut.. dlm dok kalut2 tu, aku dpt satu call dr kwn aku.. hal aku yg pg semlm tu dh success.. fuhhhh.. lega dowh.. bkak email ade lg satu good news.. trus aku call mak+ayah.. mak nanges lg.. ahiksss.. mak.. mak.. sensitip btul.. settle sume keje2 dh smpai ke ptg.. dek sbb aku penat+ngntuk giler, celahan kotak kt store blkang le tmpat aku landing buang sejam dua jp td.. huahuahua.. bgun2 trus mncanak g tmn melati sbb dh jnji ngn amy+din nk lpk mamak nz curry house.. wiuuuuu..


pmandangan biase bg individu yg dlm kelewatan apabila ade temujnji.. legend of speed in hong kong gitu.. hakhakhak..

5 observations:

QaSeH said...

. congrats!!
. gud luck dear..
. wish u'll hv a gud+brighten future life..
. insya allah, amin.. =)

~ wanna u knw.. no matter wht, im alwiz wif u ~

TuN TeJa said...

congrats!!! pet...berjaya gak ngko walaupun ngko cite byk dugaaannyaaa...

uncle pet.. said...

ma : thnx ma fr all of ur wish+pray.. may He bless us..

tun : itu la.. hadap je kn aku dulu2.. igt gk ko.. ahiksss.. btw thnx tun..

QaSeH said...

. hrp2.. pe yg ma doakn+smbil cium umah EA ari 2, ddgr+dpkenankn oleh NYA..
. amin..

uncle pet.. said...

ma : amin..

Post a Comment

intend to provoke me..?? keep it up guys.. ahaksss..