July 23, 2010

lame nye..

sbnar nye aku ade byk bnde nk nulih kt blog biru mate itam ngko aku ni.. tp dek sbb byk sesgt bnde yg jd dlm idup aku sepnjang sebulan lbh xmnulih ni, aku jd xtrtulih.. hakhakhak.. kire mane sempat igt je la ek.. ahiksss.. idup aku skrng ni lbh kpd nk mnambah sumber pndapatan+merealisasikn impian utk berumah tangge.. perghhhh.. trgamak+skima pnye ayat.. huahuahua..

alhamdulillah selepas sume2 obstacle yg trpkse aku hadap dek kesesuaian emosi+minda, akhir nye aku dh mcm lh go je dgn profession bru aku.. tp yg best nye aku dh partially out frm da const. industry coz im no more da implementer but im da knowledge sharer (perghhh.. ckp omputih tu.. ahiksss..) cite nye skrang aku dh jd lecturer fr da qtty. surveying department kt satu kolej area sri damansara nun.. means ari2 le aku bolak-balik dr shah alam ke kolej.. giler nye jauh kn.. tu la psl.. igt nnt2 aku nk kene cri umah area sane la jgk.. dkt+senang le skit cekgu senget ni nk g keje.. hakhakhak..


daily typical view dr staff opis.. boring wei..


workin' area yg w/o partition.. ktorg men sebat je.. hakhakhak..

de la satu cite regardin' my lecture yg aku xthu best ke tk le kn tp bg aku cm sengal le jgk.. huahuahua.. cite nye time subject const. law, ade le 2 org bdk nigerian dlm clss aku.. means aku kene le ckp omputih.. korg bayang kn la, kene ckp omputih selame 3 jam direct psl law.. perghhhhh.. mencarut2 aku nk explain bg eaorg pham.. gelak aku sngsorg time nk nek tangga blik ke staff opis.. huahuahua.. so skrang bru le aku rse cmne lecturer2 aku dulu pnye brkerut dahi nk bg ktorg pham.. ahaksss..

yg best nye jd lecturer ni, "time" was very2 flexible fr us.. ade sesetgh kngkwn aku tu siap ade company sndiri lg kt luar.. de jgk yg jd part time lecturer kt universiti+kolej len.. all happen coz we can manage our time by ourself.. jnji xtrkureng commitment as a lecturer kt situ sdh.. best kn.. ahiksss.. tp de la jgk activities len yg sekadar nk ngisi mase trluang sblum ktorg attend fr da next class, such as.......


wt side income cm kak pah ni.. ea rajin sgguh mnconteng cupcakes.. ahiksss..


xpn ddk sesaje smbil tgk org lalu-lalang.. hakhakhak..


yg ni activity wajib.. xsah idup klu xwat dlm mase sehari tu.. huahauhua..

actually at 1st, its a little bit challenge fr me to switch frm da implementer to da knowledge sharer.. aku kene thu cmne nk tackle mind student2 aku bile aku bg verbal question.. i need to put myself in their shoes coz eaorg xsame cm student2 ipta.. kt situ its more to money oriented, so proper communication skill is really2 needed but mentioned, it cant over da boundary.. i luv challenging situation, so i face it.. ahiksss.. (siyes le plk para ni.. huahuahua..)

alhamdulillah.. at da same time, im succeed to pursue my master of science in integrated const. project management.. oittt.. course natang pe plk tu.. aku pn xtau gk.. hentam je la labu.. huahuahua.. means dat ade ari yg aku kene stay smpai pkul 11.00 mlm lbh just to attend da class.. perghhhh.. siang ngajar, mlm belajar.. hakhakhak.. tp pe2 pn setakat ni, life aku eppi smbil ditemani suare2 sokongan+doa2 yg xpnh putus dr qaseh ain liana aku (siot.. kuntum le plk.. huahuahua..) xlupe jgk kpd kt mak+ayah.. ari2 aku tepon eaorg sbagai penguat semangat aku.. disbbkn eaorg la aku ade skrang ni.. they're my root.. im strong+tough coz all of them.. thnx a lot mama, mak & ayah..!!

4 observations:

QaSeH said...

. same2 baba..
. im alwiz pray 4 u n our future life.. =)
. luv yeahhh..!! ahiksss..

uncle pet.. said...

mama : thnx a lot dear.. lebiu.. ahiksss..

TuN TeJa said...

wah pet dh jadi sir lah,tahniah moga berjaya merialisasi impian nk berumahtangga bersama siqaseh tersyg itu....ahak...ahak..

uncle pet.. said...

tun : alaaa.. malu la ko wish cmtu ahkak tun.. auwwww.. hakhakhak..

Post a Comment

intend to provoke me..?? keep it up guys.. ahaksss..