July 24, 2010

lemau di klcc..

dlm 2-3 ari lps, aku dpt satu email dr leading of oil & gas company kt m'sia ni.. im shortlisted to attend an interview.. but b4 dat, i need to settle 2 online assessment.. awal2 bace email tu cm ok lg la sbb aku igt cm assessment biase2 je.. tp lps aku try wt exercise, aku dh start cuak.. bapak susah giler dowh.. sume soklan more to managerial procurement+numerical problem yg involve juta2 $$ pnye investment.. cuak wei.. 108 soklan kot.. last2 aku pgl sorg2 kngkwn aku lpk kt tepi smbil pgang calculator sorg satu.. hakhakhak.. habuan back-up.. bkn company tu thu pn.. ahiksss..

sehari lps aku submit assessment tu, aku dpt lg satu email.. now im invited fr a structured interview wif da board.. perghhhh.. cuak lg skali aku.. tp syoq pn ade le jgk skit.. hikhikhik..

da day has come.. pepagi aku msuk opis cm biase sbb pagi ni student2 financial management ade submission fr their asignment.. aku jst received their asignmnt kt cafe je.. style tk lecturer cmni.. ahiksss.. pnye le mls kn.. ye la.. kepala dh ke lain dh pikir nye.. bek aku postpone je class ke nxt week.. aku xsemak, student2 aku lg la eppi.. huahuahua.. alang2 dh xde class ni, aku ajk le student2 aku joint aku ke klcc.. aku attend intrview, eaorg lh jenjln.. so mamu+alang+ieda ok aje nk ikut.. wiuuuuu pkul 10 ktorg blah dr kolej.. ahiksss..

smpai klcc around 1045.. ktorg g la lpk2 kt tasik tu dulu smbil sap2 kok.. sesmbil tu aku prepare le pe2 yg ptut.. check pnye check rupe2 nye aku trtinggal certain documents kt opis.. haaa sdh.. kelam kelibut le plk nk g cri kedai photostat area klcc tu.. tp thu2 je la, celah mane nk jmpe kdai photostat kt situ.. nk xnk aku gtau bdk2 tu aku nk kuar g photostat jp, padahal nun aku blik opis nun amik docs aku.. huahuahua.. giler fernando alonso aku time tu.. kona baring siap meter kete aku smbil mncarut membelah abih traffic lite.. ahaksss.. but i manage to come back at 1220 noon.. fuhhh.. seb bek sbb interview aku start pkul 1230.. brlari2 anak le jgk.. hikhikhik..

pas settle register kt front desk, aku trus g meeting room yg eaorg dh gtau dlm email.. rupe2 nye aku org last dowh.. ade le jgk dlm 10 org candidates.. isi2 form bagai, ahkak HR tu gtau dat all of us will face 2 session of interview.. aku ok kn je la.. tggu pnye tggu dh pkul 1330.. turn aku blum lg.. tggu pnye tggu lg dh pkul 1530.. pn belum turn aku lg.. student2 aku kt bwh nun dh msg tnye memcm dh.. "cik.. cmne interview..?"+"cik.. pesal lame sgt.. ktorg dh nk jd incredible hulk dh ni.. kang klu dgr huru-hara kt bwh ni, ktorg le tu.." huahuahua.. memcm sgguh.. tp sian gk ngn eaorg.. abih tawaf dh le kot tu.. hikhikhik.. sedar2 turn aku arrive at 1630.. perghhhh.. lame giler nunggu..

1st session aku kene face dgn 5 org interviewer.. sume2 nye nmpak cm frm managerial level.. tup2 btul bile eaorg pekenal kn diri memasing.. sorg tu head of production division.. sorg lg head of exploration division.. yg len pn head2 le jgk.. mls ar aku nk ngingat.. huahuahua.. they provide me wif a situation and ask fr my opinion due to wht is my action plan, how to implement it, whts da impacts frm those particular action plan & blablabla.. tp beb.. if jst 1 situation je aku xpe le lg, ni tk, 5-6 situation wooo.. cm nk pecah kepala otak.. start dr bhase omputih msuk ke bhase melayu, omputih blik, jump ke melayu plk.. soal2 jwb2 smpai nek lemau aku.. huhhh.. 2 hrs gk ar 1st session tu.. settle sume, eaorg bg aku rest dulu 10 minit lbh kurang.. sempat le jgk ngadap karipap pusing seketul dua.. hakhakhak..

continue fr da 2nd session, aku kene face 3 interviewer.. also frm da managerial level.. tp session ni a little bite lite skit frm da 1st session.. it more to an individual strength and own previous workin' experience.. tp melalut ke sejam lbh gk ar.. settle sume, aku dh lembik abih.. pe ntah lg mamu+alang+ieda kt bwh nun.. sian2.. ahaksss..


memasing dh xnk ckp dh.. huahuahua..


mamu muke majuk.. ahiksss..

sedar2 dh pkul 1900++ dh.. dgn xnk ckp byk dh, ktorg trus nk blik.. memasing dh brminyak dh muke.. lh wt goreng ikan siakap 3 rase dh.. hakhakhak.. mmg lemau abih.. tup2 satu lg dugaan, aku trlupe kt level mane aku park kete td nun.. adehhhh.. turun naik basement le plk ktorg cri kete.. seb bek jmpe.. smpai kt kolej dh dekat pkul 2030, drop eaorg, trus aku blik shah alam.. tgh2 drive dgn kelajuan suam2 kuku tu, bru aku tringat yg mlm ni aku ade class.. haaaa.. haru dh.. nk xnk aku text ehsan je la mntak tlg ea sign kn klu blh.. aku mmg xlh blah dh ni.. letih+ngantuk nk mampus.. smpai umah trus mndi2 sblum terbang atas tilam vono wannabe aku.. huahuahua.. time tgh sedap dok golek2 tu bru aku tringat yg laptop aku still lg kt opis & still lg on smpai pg td.. hakhakhak.. hdap je la.. today experience really shock me upstream.. xpnh2 seumur idup aku ngadap interview smpai 7 jam benar.. arghhhhhh..!!

4 observations:

QaSeH said...

. b'ayer.. b'kicap ye mnunggunye..? hikhikhik.
. x pe.. hrp+mudah2an 2 sume bbaloi.. insya allah.. =)

uncle pet.. said...

mama : mepek ek mepek.. babab ar.. hakhahak.. insya allah, fr our future..

Uncle said...

Pergh...ni apply post Prime Minister ke?

uncle pet.. said...

ankel shahrir : hakhakhak.. nk jd driver P.M pn blum tntu blh lg ankel.. ahiksss..

Post a Comment

intend to provoke me..?? keep it up guys.. ahaksss..