August 31, 2010

merdeka..!!

alhamdulillah.. m'sia sekali lg masih berada di peta dunia buat tahun yg ke-53.. biar pn dlm seminggu dua lps sblum mnjelang hari kemerdekaan mlm ni, bndera m'sia mudah2 aje jiran kite bakar.. embassy kite kt sane pn brmndi taik org.. perghhhh.. trus terang aku ckp, itu kerjaan org xde ilmu.. bak kate imuda, "akai xdk..!!" klu search kt forum, brsepah2 maki-hamun just sebab-musabab singapore mentioned yg tarian pendet tu dr m'sia.. tgkkk.. xde siasat ape2, salah org len, kite yg kene.. sengal ke ape.. tp hal tu dh settle bile SBY dtg wt kunjungan ke m'sia, sekaligus mohon maaf di atas 'perlakuan2 pelik' dr rakyat ea.. ni yg bru ni bile pegawai marin eaorg kot klu xsilap aku la (check blik & sori klu silap..) kene tngkap dek sbb msuk perairan m'sia, tp.. pd mase yg same, nelayan kite pn kene tngkap gk dgn alasan yg same ; msuk perairan eaorg.. ermmm.. klu kite yg berilmu ni tgk blik la kn kes ni, ok, aku ade org ko, ko ade org aku, xlh ke ddk brbincang elok2 secare diplomatic cmne nk settle.. counter check blik je la kt mane border nye.. pe pyh.. ni tak, baling2 taik bgai, tnjuk perasaan+bakar2 bndera plk tu.. smpai dh nk nek roboh gate embassy aku tgk kt tenet.. cmtu ke pe'el nye utk sebuah negara yg brkapasiti umat islam trbyk di dunia.. (perghhh.. emo giler aku.. hakhakhak..)


selamat hari kemerdekaan yg ke-53 m'sia..!!

ermmm.. entah la.. nk ckp pn pyh, xckp pn pyh.. aku hnya rakyat yg syg kn negara+kedamaian atas dasar serumpun.. tp btul le jgk bak kate bro syahril a. kadir, mane pegi abih ketua2 pemuda parti2 kt m'sia ni yg bkn men berapi lahar gunung berucap, tp sunyi-sepi bile tv ari-ari tunjuk bndera m'sia kene bakar+pijak mcm ken lap kaki kuar toilet aje.. ermm.. xlh ckp lbh2 ni, censerod2.. ahiksss.. tp aku thu, 'perlakuan2 pelik' tu hnya lah dr segelintir, bukan melambangkn keseluruhan rakyat jelata.. aku jgk thu, masih ade org yg berilmu kt sane..


nota kaki : perghhhh.. brsemangat btul entry aku kali ni.. huahuahua..

4 observations:

eYe oF aNt said...

Selamat Hari Merdeka Ankel!!! =)

uncle pet.. said...

ayen : eppi independence day..!!

Uncle said...

selamat menyambut hari kemerdekaan malaysia yang ke 53! Merdeka ka kita?

uncle pet.. said...

ankel : kita merdeka dlm kapasiti yg trsendiri.. dlm ruang lingkup yg jgk trsendiri.. lebihan nya, hnya kita sndiri yg thu samada kita dh merdeka atau belum.. wallahualam..

Post a Comment

intend to provoke me..?? keep it up guys.. ahaksss..