August 29, 2010

pe khabar @ hawau you (klu dlm kamus okfod nye..)

perghhh.. sedar xsedar dh msuk 2 mggu dh kite brposa.. mmg xsedar btul la.. btul2 xsedar ni.. ni pn xsedar2 lg ni.. (sdh le xsedar ko tu sepet.. cm siot aje.. huhhh..) alhamdulillah.. posa kali ni aku & qaseh sempat le jgk brbuke sesame on da 1st day posa.. xmcm thun lps, memasing men wish thru fone aje.. ye la.. sorg m'sia, sorg saudi.. celah mane nk jmpe kn.. dan kebetulan mase qaseh days-off seminggu awal puase tu, kolej aku pn on mid-term break mode.. sempat la melayan habitat pemakanan qaseh yg xpnh ckup tu.. (habitat ke.. tabiat la sepet..!! huahuahua..) tp tu la, posa kali ni, aku blum sempat lg nk brbuke dgn bonda+ayah kt kampung.. tnye khabar pn thru fone je ari-ari.. "xpe mak.. relax2.. abang blik awal skit cuti raya kali ni.. flight dh book dh pn.. sempat la abang sebat ayam masak ros mak tu ek.." kate sepet kpd mak nye tektiap kali sepet tepon ke mak ea.. huahuahau..

1st day posa, mama rosnah a.k.a bonda qaseh ajak aku brbuke sesame dgn family eaorg.. segan+syahdu ooo.. uhuksss.. tp bile aku tgk blik msg mama rosnah yg ea forward kn ke aku thun lps (aku simpan lg ooo..), "k la.. klu nk mkn ape2, gtau je mak chik.. anggap mak chik mcm mak sndiri..", aku ok blik.. aku lh rase keikhlasan penerimaan family qaseh kt aku.. perghhhh.. sebak wei..


qaseh bajet chumil time iftar kt alpha angle aritu.. kebetulan aku pn pkai bju melayu kaler ijo gk, tp xde pic la.. aku xphotogedix.. huahauhau..

time bln posa ni, sume lecturer pnye productivity graph decrease giler2.. merundum ke level -ve 425 ooo.. memasing msuk opis ngadap fesbuk aje.. class dh byk xde dh sbb lps raye ni trus exam.. kire student cm cuti awal la sebulan.. aku ok aje dgn schedule yg xformal tu sbb aku ni kn freshie lg in educational line.. ahaksss.. follow da flow gitu.. lg pn best ape.. msuk opis lpk2, fesbuk2, sembang2, edit2 gmbar.. best kn.. ahiksss.. tp klu ade student yg still blur2 psl study, blh aje dtg jmpe aku, im honest to help them.. aku sruh eaorg tepon aku dulu sblum dtg, wat nye men dtg ikut sempat aje, aku plk tgh bek layan tido, xke naya.. muke selenga je kot nnt.. tu kire ok lg, wat nye ade ayer liur basi kt baju+taik mate barang seketul dua, haru wei.. huahuahau..


temui kami dlm rancangan ketuk2 ramadhan..!! activity wajip tektiap ari pkul 12 tghari k.. hakhakhak..


ini contoh nye.. seb bek xde studnt nk dtg jmpe.. klu tk.. huhhh..


haaa.. yg ini bkn sesaje conteng2 tau.. en. rizal ni mmg architect & sume2 kaler pen yg brsusun tu yg arwah wife ea pnye.. even artwork tu pn yg arwah wife ea pnye gk.. xsempat disiapkn kate nye.. en. rizal simpan lg sume2 tu wlupn dh 5 thun wife ea xde.. syahdu kn..

ujung mggu lps dek dgn khidmat 'event' dlm fesbuk tu, maka trjadi la breakfastin' @ iftar rermai utk sume2 ex-alawiyah arau, perlis sessi '95-'99 pd 22hb august aritu.. lokasi nye dkt i-city, s.7, shah alam.. giler pnye lame xjmpe kngkwn.. 15 thun ooo.. rmai gk ar yg ade mlm tu.. kayon, anas, tok wan, ebby, che am, shah, che mat, karam, cha own, mus, jubilee, lie, azu & blablabla lg.. abih sume cite kuar.. mkn nye xde le byk mane pn, ngumpat ustad2+warden2 asrama je yg lebih nye.. hakhakhak.. kebetulan aku dilantik utk jd OP utk event mlm tu.. mean xde le sgt pic aku.. uhuksss..

kngkwn aku sume ni mmg origin dr perlis, tp kedewasaan telah membawa kami sume ke kota konkrit ini.. demi pelajaran.. demi sesuap nasik.. demi org yg trsyg.. demi hidup.. alhamdulillah kami jmpe blik selepas 15 thun brpisah.. dan dgn harapan jgk, persahabatan ini akn brkekalan smpai bile2.. (adehhh.. pesal cm siyes je para ni.. ahaksss..)


geng lompat pagar sekolah g tgk movie 'gemerlapan'.. res-2 & a-z tu.. mmg melotup ar time tu.. ahaksss.. blik asrama, kene tangkap dgn ustad ahmad, dpt le sorg sebirat rotan kt tapak kaki.. nyilu giler.. adehhh..


skrang sume dh beranak-pinak bgai.. aku sorg je yg maintain macho.. huahauhau..


aku suruh eaorg in saddle position, eaorg sruh aku ddk atas tanah snap pic ni.. menggong btul.. huhhhh..


mamat dua ekor ni dulu2 hebat giler men bola.. ye la.. bdn besar dr org.. sape brani nk msuk..


che am mncangkung merenung mase dpn gitu.. huahauhau..

skrang ni wlupn memasing dh mode nk raye, aku still remind kn student2 aku jgn best sgt sbb lps raye trus exam.. mean dat aku skrng ni pn tgh sebuk nk siap kn soklan2 exam.. (ahiksss.. lucu je rse.. hakhakhak..) ade sesetgh student aku tu, wlupn nampk mcm main2, dtg xdtg je class, tp eaorg hormat sesgt dgn aku.. aku pnh tanye dgn eaorg, nape dgn lecturer2 len eaorg xlh lpk2 mnum2 reramai.. on their rply, "lecturer2 len mcm ketat aje.. cik sorg yg mcm giler2 skit.." huahauhau.. siot btul bdk2 ni.. ahaksss.. ade sorg bdk sabah tu klu brsalam, siap cium tgn lg.. aku xmintak sume2 tu tp itu mngkin care ea respect lecturer..

student2 aku ni wlupun eaorg dr private college, tp effort nye lg lbh dr student ipta.. klu kene care approach nye la.. thru my research while got merge wif them, they need to archieve at least 3.00 gpa fr every semester.. klu tk eaorg kene bayar blik loan yg sorg2 tu brjumlah hampir myr100k++.. (perghhh.. lh wt knduri kawen lg 3 kali tu.. ahiksss..) aku xnampak sume itu sbgai trpakse, tp lbh kpd pemangkin utk eaorg gain lbh ilmu.. aku halal kn sume ilmu2 yg aku smpai kn & aku harap+doakn eaorg sume success in study & even in life sbb kt luar a.k.a industry, lain yg kite belajar lain yg kite tempuh..


klu mak korg tgk ni, mahu menitik ayer mate ooo.. ahiksss..

2 observations:

QaSeH said...

. kami sekeluarga mmg syg ngan ampa..
. tapi kami lg sygggggg ngan ampa, tau dak?
. huauahuahua =p
. misz u bebeh.. ahiksss~

uncle pet.. said...

ma : miss u too.. three.. four.. five.. hakhakhak..

Post a Comment

intend to provoke me..?? keep it up guys.. ahaksss..