September 20, 2010

raya dtg lg..

seawal tgh mlm lg aku dh brsiap2 nk blik kg.. pdhal flight nye subuh2 7hb tu.. ahiksss.. semngat btul.. tp bkn ape, aku mintak tlg fana antarkn ke lcct & kebetulan 7hb tu fana still lg keje.. utk bg xnmpak mcm aku ni kaco org sgt la kn, aku jnji nnt aku blnje la ea sahur kt lcct.. hakhakhak.. aku kuar g umah fana lbh kurang pkul 0200.. time park kete aku kt pdg dpn umah ea, sayu je aku tgk si kude itam a.k.a evo convert wira aku tu.. sian ea sngsorg.. xpe, nnt lg 2 mggu kite jmpe blik ek syg.. blh la beramas mesra cm selalu.. hakhakhak..

melepak le aku & fana kt foodcourt lcct tu sbb flight aku pkul 0700 nnt nun tp fana xnk blik lg sbb ea tkut.. jln sunyi sgt kate nye.. ahaksss.. sori fana aku nyusah kn ko.. trimas sesgt2..


indah nye ciptaan tuhan.. tp cuak gk tgk screw2 tu.. buat nye trcabut satu, haru..

arrive kt epot alor setar lbh kurang pkul 0800.. mak, alang & adik ika yg dtg pick-up aku tp aku pn nek pelik jgk, awal btul adik2 aku ni bgun.. excited mnde ntah.. ooo.. ghupe2 nye adik ika nk dtg jgk sbb nk pau aku beli kn baju raye utk ea.. huhhh.. xlh blah.. brtuah pnye adik.. ahaksss.. xpe la.. adik pompuan sorg tu je pn ade.. lg pn dh 2 thun dh ea xberaya kt m'sia.. sian ea..


aku nk beli kn utk qaseh tp lmbat plk ea reply msg time aku kt kdai tu.. dh smpai umah bru dpt msg ea.. ahaksss..


myr890 dowh sepasang.. biar betik..!!

smpai umah pn dh nk ptg dh.. bkn psl ape, otw blik dr epot tu, ktorg singgah pekan jitra dulu cri bju adik ika.. pastu singgah umah mak lang plk.. umah memachaq.. umah tok.. umah mak chik bariah.. umah pak chik krul.. klu ikut mak aku sume umah sepnjang jln tu ea nk singgah.. ahaksss.. tu la pe'el mak trsyg aku.. ramah dgn sume org.. dh ke ptg kanmen smpai umah, juadah brbuke pndek cite nye cri kt param je la.. param pn param la.. sok ptg layan masakan mak plk..


mickey frm miri.. thnx ayen..

ari raye kali ni brlangsung mcm biase2 je.. cm biase jgk mak bising pepagi raye sbb kejut ktorg tido xnk bgun2.. "bgun la anak2 oi.. arini raya ni..!!" dlm mak tgh bebel2 tu, blh plk ktorg bgun, ddk, gelak reramai.. huahuahua.. cume de tmbahan sbb adik ika (tukang iron bju raye..) ade sesame ngn ktorg thun ni.. lg pn bang chik dh kawen, de lg sorg tmbahan family member..


hijau+gold pnye theme..


kegedikkan melanda adik ika.. huahauhau..

2nd day raye umah tok ade wt family gathering.. ank2 sedara sume dh seksiap diberi tugas.. aku & adik2 kene g antar ayam+g amik krusi kt surau kg.. aku+dik man je la jwb nye.. bang chik blik umah mertua.. alang de mkn2 pe ntah dgn kngkwn ea.. g settle kn sume2 awal pg pastu blik smbung tido umah mak chik bariah.. hakhakhak.. nnt ptg just dtg mkn2 dh le.. ahiksss.. brtuah pnye pemalas..


cipun+aku tgh lembut kn ayam utk bbq.. bkn wt masak lemak tau.. cra bru kami.. xmabuk eh.. ahakss..


mak chik masri+memachik dlm usaha mncungkil tarikh prkahwinan aku.. ahiksss..


akif a.k.a org kene tuduh tgh cover muke sbb amik ayam goreng lbh dr org.. tkut tok marah le tu.. huahuahua..


sorg lg bdk gemuk yg xpnh brhenti mkn.. ahiksss..

alhamdulillah meriah sgt raye thun ni wlupun qaseh skali lg xde kt m'sia.. perghhhh.. sebak eh.. ahiksss.. insya allah raye thun dpn dpt le korg2 sume tgk pic aku & qaseh beraye sesame.. ntah2 time tu qaseh dh ngndung dh pe.. productive btul.. huahuahua..

0 observations:

Post a Comment

intend to provoke me..?? keep it up guys.. ahaksss..