October 24, 2010

moss..



tryin' a new tone inspired frm joned the snipper.. joned ws among da m'sia greatest photographer i ever met.. adore his work..

October 23, 2010

kaseh nye mak long..

xpnh dibuat org seberang dunia dlm mase 3 ari aje.. siap smpai blik ke umah tu.. ade tk agk2 korg..?? jgn ckp xde, ade ooo.. org nye ialah, qaseh..!! ea wt keje senget dowh.. blik m'sia 19hb mlm, smpai klia 20hb ptg.. blik jedddah blik 21hb tghari.. style kn wife aku.. ea wt saudi-m'sia ni mcm rawang-nilai aje.. hakhakhak.. qaseh2.. seb bek ko wife aku yg chumil, klu tk siap le ko.. ahiksss.. actually ea blik jgk2 sbb nk tgk adik nurul yg bru lps brsalin+zareef raffael yg bru kuar tgk dunia..

ari qaseh smpai klia tu aku keje, seb bek ayah+mama cuti, blh la eaorg g amik ea.. lps keje bru lh g jmpe dgn ea.. ktorg brjmpe ramai2 kt umah mak mertua adik nurul kt segambut nun sbb ea brpantang kt sane.. sembang2 bgai dh nk maghrib dh.. ayah+mama grk blik cheras dulu, aku+qaseh plk gerak kjp lps tu.. aku blik mndi dulu, g mkn2 pastu bru ktorg blik ke gombak.. aku tido gombak aje mlm tu.. best2.. hikhikhik.. haaa.. jgn pikir pelik2 k.. adik ali+wife ea pn ade la kt umah.. ktorg nyembang aje mlm tu smpai xsedar bile mase aku trlelap.. ahaksss..


mak long & zareef..

bgun pg sedar2 dh nk dkt pkul 1000 der.. cuak giler..!! cuak bkn ape sbb aku rancang nk m.c arini tp xmsg lg ke boss aku.. hakhakhak.. pkul 1200 lbh kurang ktorg kuar brtolak g klia, qaseh dh nk blik jeddah blik.. uhuksss.. sedih2.. g mkn2 dulu sblum qaseh depart lbh kurang pkul 1500.. pastu aku grk le plk g pusat kesihatan uitm sbb nk pau m.c.. hakhakhak..

mlm nye igt xde le pe2 programme, igt nk lpk umah je la.. tup2 joned+ash+anis ajk lpk.. alaaa.. location jauh sgt la, tmn melati nun.. tp xpe la, lg pn ni 1st time aku jmpe joned.. selalu tegur2 kt fesbuk aje.. ahaksss.. lps maghrib aku pn kuar la.. igt kn xde jam dh la time tu, tp silap dowh.. jam lame giler dek sbb de crane sngkut kt exit cheras sblh mid valley tu.. giler pnye lame tggu.. sejam gk ar.. last2 tahap kesabaran aku xlh sabar dh.. aku kuar ikut jln othman.. masuk jln klang lame.. brdesup g jln kuching.. msuk jln genting-klang.. kuar exit mrr2.. pastu smpai la tmn. melati.. ahiksss.. beramas mesra dgn joned+ash+anis ade le smpai pkul 0100 lbh kurang.. lame gk ar smpai kn qaseh dh msg aku ckp ea dh smpai jeddah dh.. blik2..!! sok keje lg..

October 19, 2010

mudah pnye keje..

semlm zaki xmsuk opis.. ea awal2 lg dh gtau yg ea m.c.. tgkkk.. nk m.c pn rancang kn.. trbaekkk.. ahaksss.. lh plk pg semlm aku trlewat skit bgun tido.. sedar2 je dh pkul 0700.. pehhhh.. korg xtgk lg kanmen usain bolt aku mndi.. brdesup.. supsap2 settle.. tup2 dh ade kt tol bt. 3 pkul 0720 tu.. hakhakhak.. seb bek sempat smpai kt opis ngam2 nk dkt 0830, kire punch card itam lg la.. ahikss.. routine aku ari2 wktu pg, aku akn g brkfast dulu sblum msuk opis.. tp sbb dh lmbat, aku trus nek atas.. on desktop.. check email.. bkak tenet, bace paper smpai lembam.. hakhakhak.. actually aku mmg xde keje sgt kt opis sbb aku byk involve dgn keje site.. tu yg pelik nape managemnt park kn aku kt opis.. nk suruh aku ngular le tu.. hakhakhak.. tup2 abg zaini email ajk mkn.. chantekkkk.. de peluang ngular.. ahiksss..

settle brkfast abg zaini gtau yg ea sakit perut.. aku dgr je la smbil selak file2 lame.. brlakon wt keje der.. ahaksss.. lunch hour aku xkuar sbb still lg kenyang.. nk le ajak abg zaini g surau tp ea xde le plk kt tempat ea.. aku tnye syah, ea ckp abg zaini amik m.c, sakit perut.. tgkkkk.. lg sorg cuti.. brtmbah boring le cite nye aku..

lpk bodo2 lps zuhur, prject manager aku ajk g tgk supplier prsentation.. aku gnti abg zaini kate nye.. ooo.. ptut pn mamat tu m.c.. ahaksss.. kitorg smpai area kilang supplier tu kt shah alam dlm pkul 1430.. supplier aku ni actually supply kn produk IBS ; industrialized building system.. a new method of construction yg mane xperlu lg pkai batu-bata utk buat umah sbb dinding @ tangga dh dtg dlm bentuk keping2.. pendek cite trus pasang je kt frame building tu bile dh skim lek lok dgn concrete.. means less wastage @ workers, cleanliness of site & easy to handle.. (dh mcm cekgu der.. ahaksss..) medium product dlm dinding+tangga tu hnye la foam yg tahan ice box atau tv yg korg bru beli.. alaa.. polystyrene putih yg dlm kotak tu.. pastu eaorg just skim kn aje dgn concrete setebal 2 inch.. mudah je kn keje eaorg..


tangga nye..


pieces of vinyl polymer.. eaorg susun je wt dinding..


pastu eaorg skim kn dgn concrete & plaster lek lok.. pastu cat.. pastu jd le umah..

mudah kn method cmni.. actually europe dh brthun dh gune pakai method ni.. kite je bru nk trkial2.. tp xpe, better late thn never rite.. ahiksss.. tp trus terang aku nk gtau ni dowh, aku xconfident langsung dgn supplier ni.. klu ea offer aku umah yg pkai foam ni free pn aku xnk.. pe giler umah build gune foam wt dinding.. xde privasi lngsung.. dh mcm ddk dlm cubicle aje.. xnk aku.. nk pijak tangga pn cuak kot.. wt nye ranap, haru.. skali lg, xnak akuuu..!! ahaksss..


suke aku tgk langit time blik keje.. calm aje..

October 16, 2010

ragam..

memcm kn ragam org.. time plg best nk tgk ragam org tp dgn satu posisi aje ialah time blik keje.. ye la.. satu posisi je kot sbb kite tgh ddk dlm kete.. ahiksss.. kang klu memcm posisi nye, org le plk tgk ragam kite.. hakhakhak.. ari2 aku tgk memcm perangai org time sngkut kt jammed lps tol bt. 3 shah alam tu smpai ke susur kuar LDP, klu time pg la.. yg mnguap tu biase la, bnde wajib kot.. ahaksss.. ade yg colek gigi, ade yg usap2 stereng kete, ade yg betul2 kn baju.. tp yg plg best siap ade tgh gosok gigi tu.. mmg xlh blah.. aku bantai gelak aje time tgk mamat tu.. ea pn slumber je layan gosok gigi.. hakhakhak.. de satu scene lg ni, waktu tu pkul 0700 lbh kurang.. mmg xde panas lngsung le sbb pg tu ujan lebat.. tup2 lh plk minah sblah kete aku tu pkai sunglasses besar mcm artis bru kuar mahkamah syariah dek urusan nikah cerai.. huahuahua.. memcm btul la ragam org..

time blik keje, jammed nye dr p.j hilton smpai ke susur kuar LDP jgk.. mase tu sume driver muke dh lemau.. bau bdn aku xthu le sbb aku xle plk g bkak pintu kete eaorg pastu amik bau pn.. huahuahua.. scene mnyanyi ikut lagu kt radio smbil menari2 ala lady gaga pn brsepah2.. knkdg tu lh plk 2-3 bijik kete perasan minah ni tgh menari, ktorg snyum reramai ngko aku.. ahaksss.. ptg td lg best.. ade le sorg mamat ni aku perasan tgh emo nyanyi lagu mnde ntah.. feeling ea kanmen btul, saing2 ziana zain gitu.. hakhakhak.. tp ea xsedar ade minah sblh ea tgh bek je perati ea melayan lagu.. tetibe mamat ni sedar minah tu perati kn ea.. pe lg, malu2 bewak ar mamat ni.. snyum2 ikan bilis ranggup je.. ahaksss.. utk cover malu, mamat ni steady je turun kn tingkap ea mntk no. fone minah tu.. tup2 minah tu pn kerenyok2 kn name card ea, baling kt mamat tu.. perghhhh.. style dowh care ngorat zaman skrang.. xde dh phewittt2 kt stesen bas time nk g tuisyen mcm zaman dulu2.. power2.. huahuahua..

-
-
-
-



pic kt atas ni aku upload kn ke fesbuk 2 ari lps.. aku tag le kngkwn+otai2 utk dpt kn kritikan2 dr eaorg dlm usaha nk membetulkn ape yg salah+silap.. tetibe jp td ade sorg otai ; sifu zamrud emerald eksaited dgn pic aku ni.. kate nye artistic.. ea ajk aku joint outing dgn ea sesame.. perghhhh.. teruja dowh aku smbil menari2 tarian kangaroo kaum asli australia.. hakhakhak.. aku gtau yg dats ws a big opportunity to tag along wif da real sifu of photography.. ea mintak aku call ea & i gv him a call immediately.. ea ckp ea suke pic ni & rite now he got a job to snap da abstract moment of malaysian top CEO's such as petronas, cimb, sime darby, media prima, proton, perodua & many more.. wif their family.. total nye ade la dlm 20-25 org CEO.. perghhhhh.. mmg rezeki ea dowh.. trgamam aku dgr.. aku gtau aku jst blah tag sesame je la, nk menuntut ilmu le kn.. sifu zamrud ckp xpe coz he wnt to develop my creativity.. subhanallah.. peluang dowh.. insya allah aku joint klu ade rezeki.. ermmm.. klu cmtu nikon d300s kene cpt2 la diadakn.. huahuahua.. aku cube nk share feeling ni tp org xpham.. xpe la.. cm biase, hadap je.. hikhikhik..

October 14, 2010

rukuk..


Glory to my Lord, the Most Magnificent Most Praiseworthy..

tugasan hamba hnya patuh.. nilaian Tuhan hnya iman..

October 12, 2010

im on my way..



adventures of life & da quest fr knowledge never end until we r called by da Almighty..

if our prayers r quickly fulfilled, He loves us..
if our prayers r slowly fulfilled, He wants to test us.. if our prayer is not fulfilled, He got a better plan fr us.. b not prejudiced by Him..

October 10, 2010

ari minggu..

time org dok keje, aku bek je melayan fesbuk+y.m.. de plk bdk ash, lg sedap le buang mase di alam maya dgn hantu tu.. huahuahua.. aku ajk ea g lpk2 pekena tey nnt ptg.. ye la.. sok sbtu kot, xde le nk kene iron baju mcm memlm selalu.. ahakss.. aku smpai nz wngsa maju pkul 1900 sbb ash jnji pkul 1900.. tp hantu tu dkt pkul 2000 bru smpai.. menggong tul.. huhhh.. dtg2 wt muke sedih.. kate nye down dek sbb kritikan2 fr his artwork kt fesbuk.. aku senyum aje.. aku thu dilema tu.. tu psl aku dh jarang sgt upload pics kt fesbuk.. mngkin mate kite tgk dh ok dh, tp mngkin tak bg sesetgh org.. nk xnk kene le terima kn.. ahaksss.. tetibe unte tu kuar kn d700.. pehhhh.. boom2 pow der..!! masyuk btul unte ni.. trpana lg bile ea kuar kn plk macbook.. mmg jiwe photographer btul mamat ni.. thumbs up bro..

anis ; wife si ash tu plk klu brckp mcm dh xjmpe dh noktah ea.. abih satu cite kuar lg satu cite.. dh mcm popcorn.. hakhakhak.. lpk pnye lpk, sembang pnye sembang, sedar xsedar dh pkul 2300.. oittt.. lame btul sembang kosong dgn laki bini ni.. haru btul.. blik2.. sok de hal lg.. ahaksss..

dek melayan movie yg ntah brape kali dh aku dok ulang tgk smpai ke subuh, bgun tido pn dh ptg dh le cite nye.. ahiksss.. seb bek ari minggu, klu ari keje mahu tahwan kene sound tepek dgn boss.. hakhakhak.. brsiap bgai, trus brdesup g segambut sbb nk g melawat adik nurul.. adik nurul brsalin ari ahad aritu, arini bru ade kesempatan nk g tgk ea.. actually aku xthu sgt jln nk g segmbut ni.. sesampai je jln kuching, aku try call an, nurul angkat ckp kate an tgh mndi.. adehhh.. cmne ni.. kete dh le byk, silap jln kang haru.. aku nek jln duta, dok melepak kt hentian duta dulu la cite nye tggu an abih mndi.. hakhakhak..


snap je pe yg sempat.. rutin biase klu sngkut jammed kt k.l ni.. hakhakhak..

pastu an call bg direction & skali lg evo convert wira aku tu brdesup mncari jln.. ahiksss.. time aku smpai tu, zareef tgh mnum susu kt bilik.. nyembang dulu la dgn ayah amir+mama ros+family an sesmbil mnjamu kudapan2 ptg iaitu nugget ayam.. hakhakhak.. abih nyusu, zareef trus bntai tido.. ayah amir pngku ea pastu bg kt aku.. adehhh.. tecik je bdk ni.. pastu tido xsedar2.. ahaksss.. sweet je kn muke bdk2.. aku suke bau bdk2, bau ea lain.. besttt.. bau qaseh pn best gk.. hikhikhik..


mak long msti bngkek kn pak long lh pangku zareef dulu.. hikhikhik..


zareef raffael..


mama rosnah tgh bg petua kt mama yuyui.. ahaksss..

oittt.. dh nk maghrib dh wei.. pe jadah ddk umah org time2 cmtu.. pantang org tua2 ooo.. grk2.. nk g kajang plk sbb tok aku dtg singgah kolumpo otw nk ea nk g umah mak long aku kt pahang nun.. singgah solat kt masjid area segambut tu dulu sblum hadap jammed lg kt town.. ahaksss.. lokasi prjumpaan kate nye kt restoran satey kajang hj. samuri.. ermmm.. mcm menarik.. tibai satey ayam+daging+rusa le jwb nye.. hakhakhak..


nasik xde ke.. lapar.. uhuksss..

settle nyatap, shukur ajk bwk tok jenjln putrajaya dulu.. aku on kn aje.. menarik gk tgk lampu2 memlm minggu ni.. ahaksss.. otw aku nk blik shah alam, sempat jgk aku msg2 dgn joned.. antare photographer trbaek yg aku pnh knl.. ktorg nk set lpk2 pekena tey dlm tgh minggu dpn.. aku nk curik ilmu tone sephia+black & white ea tu.. huahuahua..

October 09, 2010

will she make it..??




daelyn ws da fat gurl dat evryone tormented on.. she's been on da butt of evry possible joke, forced to attend fat camp where da campers majored in sadism & molested by a group of boys.. daelyn lost weight but it doesnt matter if she's fat or thin she still feels filthy.. drinkin' ammonia & bleach she managed to lost her voice & gain a brace while her throat repairs after surgery.. cuttin' her wrist she managed to lost blood & gained herself on her parents' suicide watch 24/7.. now daelyn is countin' down her next & final attempt to make herself happy wif da help of through-da-light ; an online forum & information website where one can learn various ways to kill themselves..

October 06, 2010

monochrome..

monochrome describes paintings, drawings, designs or photographs in one color or shades of one color.. a monochromatic objects or drawings hs colors in shades of limited colors or hues.. monochrome images in neutral colors r called grayscale or black & white.. while "monochromatic light" refers to light of a narrow frequency..

fr an images, d term monochrome may also b used to refer to other combinations containin' only tones of a single color such as green & white or green & black.. it may also refer to sephia displayin' tones frm light tan to dark brown or cyanotype (blueprint) images & early photographic methods such as daguerreotypes, ambrotypes & tintypes, each of which may b used to produce a monochromatic images..






ate cmtu la kejadian nye..

sbtu lalu mama kpd qaseh de wt open house kt semenyih nun.. aku ni awal2 nye cm liat skit nk bgun dr tilam vono wannabe aku tu, tp mngenangkn mama dh anggap aku mcm ank ea, aku brsiap le jgk pegi wlupn xigt sgt jln nye.. men redah aje.. ahaksss.. seb bek smpai..

lps solat mghrib bru le aku melantak.. de bihun sup.. de mee rebus.. de nsik impit+rendang dging.. tp yg lg best, ade chicken chop.. kak hawa+mama dtg bisik diam2 kt aku, "kt dpur de chicken chop.. mama dh simpan kn dh.." kanmen gumbira lg dowh aku.. huahuahua.. mlm tu sume adik-bradik qaseh ade, cume abg hairi+acu+ali je xdpt dtg, de keje kot gamak nye.. at dat time, i miss qaseh so muchhh..!! oitttt.. kuntum le plk.. hikhikhik..

mlm tu aku tgk adik nurul kanmen lg ngadap mkn.. abih satu ulang lg satu.. abih bihun, sebat mee plk.. settle nsik impit, tibai chicken chop.. tu xmsuk kueh2 raye+cekedis lg.. mhu sebu perut klu aku.. aku tgk ea relax aje wlupn tggu ari je nk brsalin.. pembawakkn bdk le kot aku pikir.. ye la kn, ea mkn utk dua org skaligus.. blh plk mlm tu ujan+angin best2 gitu, lpk kt luar je la cite nyr bile sume tetamu dh blik.. ayah+mama+an+nurul+aku nyembang memcm smpai xsedar jarum jam pn dh brkumpul.. oittt.. xlh jd.. klu mak aku thu yg aku dok melepak kt umah org lg wktu2 cmtu, mhu ea bebel mcm popcorn.. ahaksss.. pantang ooo org tua2 klu dok umah org smpai lewat2 mlm.. bkn ape, tuan umah nk berehat ke de keje ke mane le kite thu kn.. larat nk melayan kite aje.. grk dulu la ek ayah+mama.. nnt2 sepet dtg lg.. trima kasih..

aku xblik umah lg pastu.. hikhikhik.. aku call mamu ; ex-student aku ajak mnum2 kt mamak area damansara nun.. mamu ok kn aje.. ea bkn de wt pe2 pn.. g pikap ea kt umah trus g mamak pdg. kota.. bantai maggi goreng+pekena tey tarik le plk.. huahuahua.. sembang pnye sembang dh pkul 0400.. oitttt.. xlh jd.. ngntuk time bwk kete kang lg haru.. blah2..

esok nye aku tido lg skali xigt dunia.. biase la kn ari ahad.. sedar2 dh tghari.. aku tgk fone de 4 miscall.. dua dr an.. dua lg dr adik nurul.. oittt.. nape le plk.. aku call an.. ea pikap & gtau, "abg.. nurul dh admit hukm pkul 1100 td.. nk brsalin dh.." wahhhh.. ptut pn semlm kanmen melantak, mcm dh thu2 pasni nk kene brpantang.. hakhakhak.. dlm jam 1900 lbh kurang nurul selamat melahirkn seorg baby boy dgn berat 2.7kg.. alhamdulillah mama & anak sehat.. tahniah an+nurul..!!


welcome to da world zareef rafael..


nota kaki : nnt sabtu la ek pak long g melawat zareef.. skrng ni pak long sebuk skit la syg.. insya allah nnt kite wt new born photoshoot.. hikhikhik..

im done..

actually ape yg aku mksud kn dgn "im done.." tu ialah aku dh resign dr mnjd seorg knowledge sharer @ lecturer.. a week b4 resignation date aku tu ialah exam week utk kolej.. so pendek cite aku pn kene la wt soklan exam.. hikhikhik.. kelakar kn.. xpnh pn aku trpikir yg aku akn wt soklan final exam utk degree level.. itu ok lg sbb wt soklan kt umah lh je smbil pkai ken pelikat+singlet je.. ni nk kene jd pnjaga wktu exam tu yg xlh blah tu.. studnt2 aku ckp muke aku xjd la time wt siyes.. eaorg still lg nk gelak.. hakhakhak.. siot btul.. lh plk de satu paper tu, aku jg bdk2 photog kt fesbuk nun.. trkezut eaorg.. "oittt.. en. sepet ke ni.. cm xcaye je.." siap senyum2 bewak lg bdk2 tu time jwb exam.. hakhakhak..


focal oblique clan tgh semak psl construction technology.. hakhakhak..

aku sbnarnye ceria+meriah keje kt situ.. colleagues2 ok, student2 pn ok.. tp klu nk dipikir utk jngka mase pnjang, smpai bile aku nk ddk kt takat tu aje.. aku nk jgk kawen.. nk jgk beli estima.. nk jgk beli umah.. nk jgk antar anak2 g sekolah asrama penuh.. sume2 tu perlu gunekn duit.. aku percaye & mmg btul pn rezeki tu ade kt mane2.. tp cube pikir kn, klu xusaha mane nk dtg rezeki nye.. cth nye senang je, nmpak pkok paku-pakis dpn mate, tringin le plk nk mkn msk lemak.. agak2 klu tgk je pkok tu, jd ke msk lemak nye.. kurang2 nk kene le jgk g petik.. cri kelapa nk perah wt santan.. kunyit nk jgk korek klu xde yg serbuk pnye.. serai nk jgk ade brg sebtg dua kn.. pendek cite, nk ape2 pn kene le usaha.. itu le sbb musabab nye aku quit dr kolej tu.. bkn sbb xsuke, cume nk cri rezeki lbh skit utk mse dpn aku+family sementara umur msih lg mude.. mude lg ke aku.. huahuahua..


student2 yg still cri aku lg smpai skrng.. xtnye psl study, busuk2 pn ajk mnum reramai..


kak aida+abg masnur.. laki bini yg sesame mngajar dlm satu class.. education match them 2gether..


ni yg best ni jd lecturer.. xde keje lh je wt bunge telur knduri.. hikhikhik..


ni pn best gk.. xde keje lh je tido.. bile aku nk snap, blh le plk abg azam trjage.. trkezut ea.. ini la hasil nye.. hakhakhak..

skrang aku dh switch back to construction.. but fr dis time, its better thn before.. i got an opportunity to perform my skills in GLC.. wif a better position & a better grade.. hopefully, dis will b my turning point for a better life.. insya allah.. aku brterima kasih sesgt kpd sume2 yg xputus2 brdoa utk kejayaan aku terutamanye mak+ayah+qaseh.. eaorg la spirit aku skrang wlupn aku still lg liat nk bgun mndi awal2 pg.. mhu tk nye, opis kt jln klang lame nun, lewat skit je hdap le jammed kt federal hiway tu.. hakhakhak..

kepulangan..

ni cite 14hb september pnye tau.. ahiksss.. biase la.. sblum2 ni aku pemalas skit nk hapdet, arini je bru dtg senang nye.. ahaksss.. bgun tido aritu pn dh tghari dh.. bgun tu pn sbb mak sengaja tutup kipas dlm bilik.. so bile dh panas, bgun le ktorg pn.. baguih dok ada sungguh mak aku ni.. ahaksss.. aritu mak wt ayam msk ros sbb mak tau t mlm aku dh nk blik shah alam.. sedapppp ooo.. aku ckup faberet la ayam msk ros tu, mau brtambah nsik.. tmbah kicap plk.. perghhhh.. qaseh ngeliat2 manje dpn aku pn aku wt dek aje.. huahuahau.. gatal..!!

mlm tu ayah+mak+adik ika je yg antar aku ke epot.. adik2 yg len sume xabih lg beraye.. biase la.. dk laki kn.. msti ar xlekat umah.. kang klu ddk umah je, risau plk mak aku tu nnt.. mahu ea pkir memcm.. normal ke anak2 laki aku ni.. de awek ke pakwe anak2 laki aku ni.. huahuahua.. aku arrive kt lcct pkul 2330 lbh kurang, trus dk fana dh ade dh seksiap kt situ.. mmg punctual btul ea.. blik tu ktorg g melantak kt mamak s.14 dulu.. nyembang+kutuk+ngumpat bgai le ktorg.. ahaksss.. time aku g amik kete aku kt umah fana, aku lh nmpak bibit2 keceriaan yg menyinar tatkala eleanor a.k.a evo convert wira aku tu melihat kelibat aku.. klu la kete aku tu human serupa megan fox mhupun lisa surihani, pasti telah brlaku prhubungan intim di situ jgk.. diselangi plk dgn lagu2 industan di celahan pkok serai dpn umah fana tu, mhu mercik2.. hakhakhak.. gilos..

esok nye aku tido xigt dunia pnye.. mahu tk, bkn ade sape lg kt umah time.. mood cuti raye lg.. aku sorg je yg blik awal.. bkn psl ape, lg pn tiket aku booking dulu sblum kuar memo yg cuti raye dilanjutkn smpai ujung mggu.. lg pn xpe jgk sbb esok nye qaseh nk blikkkkk..!! yeahhh.. suke2.. smbil mnari2 tarian asli spongebob & patrick di bikini bottom.. hakhakhak.. gilos lg..

tghari esok nye, brdesup je eleanor aku tu ke klia.. power lg ea skrang ni wlupn dh hmpir 5 thun dh kawen dgn aku.. mantap cm awal2 aku akad nikah dulu.. ahaksss.. kes brdesup tu la yg aku smpai awal kt klia tu.. igt kn qaseh dh kuar tp xde pn lg.. ea call dr dlm kate nye tgh tggu beg.. setgh jam lps tu pn tgh tggu beg lg.. same gk sejam pastu.. last2 dua jam lbh pnye tggu beg, qaseh kuar lemah longlai aje.. "beg xsmpai.." dgn nada sayu+muke sememeh.. alaaa.. sian le plk ngn ea.. xpe la.. pkai je la ape yg ade.. sok luse epot call le tu..

otw blik ktorg singgah umah nenek ani.. beraya+melantak.. singgah umah mak malia.. beraya+melantak.. umah achik anim.. beraya+melantak.. last2 smpai umah tgh mlm nun.. perghhhh.. senak lutut.. huahuahua.. sepanjang semggu qaseh kt m'sia dan kebetulan time tu aku plk xkeje, abih sume mase sesame.. cume time tido+g toilet je la tak nye.. hakhakhak.. ye la, dh ktorg xkawen lg.. ate cube dh kawen.. hmmm.. amma appa la.. huahuahau..


qaseh still photogedix time ktorg g check suitcase ea kt klia.. ahiksss..

on da next tuesday nye qaseh dh nk blik ke saudi dh.. kjp je kn.. cmtu le ktorg.. de peluang jmpe, bru jmpe.. klu xde, xde la.. memasing layan ati memasing la.. hikhikhik.. poyo je kn ayat.. tp smpai kesudah, suitcase qaseh still jgk xsmpai2.. sian wife aku.. menggong pnya pak arab.. ganti blik..!! huhhh.. kali ni 1st time jgk aku perhati kn qaseh dr turun eskalator smpai la ke viewer wing dpn runaway nun.. sebak ooo.. ahiksss.. menci eh kuntum2 ni.. sepet nk nyepak le tu.. huahuahau..

26hb september skali lg aku lpk klia.. kali ni adik ika plk nk blik jordan.. giler wei.. berat nk mampus suitcase ea.. aku selak2 ade oat, cili kering, serunding daging, kueh btg buruk, serbuk kurma & lain2 lg yg sewaktu dgn nye.. kire lh bkak kedai le adik kt jordan nun.. huahuahau.. time check-in adik dh nk nanges, aku tnye nape, ea ckp counter xnk bg lps beg hand carry ea sbb berat sgt.. dh lbh limit & kene buang dlm 5kg kot, klu tk eaorg xnk bg boarding ticket.. oooo.. xpe.. bnde lh settle.. ni raja nong sepet anakanda raja kecik la.. bkan calang2 org.. org siam ckup syg ooo kt aku.. ahaksss.. aku pgl adik ddk blkng tiang yg besar2 kt klia tu.. aku sruh ea buang pe2 yg ptut yg mnyumbang kpd keberatan beg ea tu, pastu g counter blik.. bile counter dh bg boarding ticket, aku pgl la adik blik ke blkng tiang tu.. msuk je la blik sume brg2 tu.. abih cite.. huahuahau.. lps adik depart pkul 0115 lbh kurang, aku pn blah blik cri tilam vono wannabe aku.. ahaksss..


ish bdk2 ni.. tggu mnde lg wei.. last call dh tu..