October 06, 2010

ate cmtu la kejadian nye..

sbtu lalu mama kpd qaseh de wt open house kt semenyih nun.. aku ni awal2 nye cm liat skit nk bgun dr tilam vono wannabe aku tu, tp mngenangkn mama dh anggap aku mcm ank ea, aku brsiap le jgk pegi wlupn xigt sgt jln nye.. men redah aje.. ahaksss.. seb bek smpai..

lps solat mghrib bru le aku melantak.. de bihun sup.. de mee rebus.. de nsik impit+rendang dging.. tp yg lg best, ade chicken chop.. kak hawa+mama dtg bisik diam2 kt aku, "kt dpur de chicken chop.. mama dh simpan kn dh.." kanmen gumbira lg dowh aku.. huahuahua.. mlm tu sume adik-bradik qaseh ade, cume abg hairi+acu+ali je xdpt dtg, de keje kot gamak nye.. at dat time, i miss qaseh so muchhh..!! oitttt.. kuntum le plk.. hikhikhik..

mlm tu aku tgk adik nurul kanmen lg ngadap mkn.. abih satu ulang lg satu.. abih bihun, sebat mee plk.. settle nsik impit, tibai chicken chop.. tu xmsuk kueh2 raye+cekedis lg.. mhu sebu perut klu aku.. aku tgk ea relax aje wlupn tggu ari je nk brsalin.. pembawakkn bdk le kot aku pikir.. ye la kn, ea mkn utk dua org skaligus.. blh plk mlm tu ujan+angin best2 gitu, lpk kt luar je la cite nyr bile sume tetamu dh blik.. ayah+mama+an+nurul+aku nyembang memcm smpai xsedar jarum jam pn dh brkumpul.. oittt.. xlh jd.. klu mak aku thu yg aku dok melepak kt umah org lg wktu2 cmtu, mhu ea bebel mcm popcorn.. ahaksss.. pantang ooo org tua2 klu dok umah org smpai lewat2 mlm.. bkn ape, tuan umah nk berehat ke de keje ke mane le kite thu kn.. larat nk melayan kite aje.. grk dulu la ek ayah+mama.. nnt2 sepet dtg lg.. trima kasih..

aku xblik umah lg pastu.. hikhikhik.. aku call mamu ; ex-student aku ajak mnum2 kt mamak area damansara nun.. mamu ok kn aje.. ea bkn de wt pe2 pn.. g pikap ea kt umah trus g mamak pdg. kota.. bantai maggi goreng+pekena tey tarik le plk.. huahuahua.. sembang pnye sembang dh pkul 0400.. oitttt.. xlh jd.. ngntuk time bwk kete kang lg haru.. blah2..

esok nye aku tido lg skali xigt dunia.. biase la kn ari ahad.. sedar2 dh tghari.. aku tgk fone de 4 miscall.. dua dr an.. dua lg dr adik nurul.. oittt.. nape le plk.. aku call an.. ea pikap & gtau, "abg.. nurul dh admit hukm pkul 1100 td.. nk brsalin dh.." wahhhh.. ptut pn semlm kanmen melantak, mcm dh thu2 pasni nk kene brpantang.. hakhakhak.. dlm jam 1900 lbh kurang nurul selamat melahirkn seorg baby boy dgn berat 2.7kg.. alhamdulillah mama & anak sehat.. tahniah an+nurul..!!


welcome to da world zareef rafael..


nota kaki : nnt sabtu la ek pak long g melawat zareef.. skrng ni pak long sebuk skit la syg.. insya allah nnt kite wt new born photoshoot.. hikhikhik..

0 observations:

Post a Comment

intend to provoke me..?? keep it up guys.. ahaksss..