November 09, 2010

ari tuesday ku..

babak pertama :
masuk opis mcm biase.. brsemangat skit arini nk wt keje sbb ni 1st tender yg aku handle kt company ni.. lg pn jumaat ni dh nk kene submit.. so some kind of kelam-kelibut skit la sbb semlm aku m.c.. on desktop bkak word wt separator.. bkak excel wt easy-link sesmbil selak b.q yg mane nk kene pricing.. kire mmg brsemangat abih ar aku.. trbaekkk gitu.. ahaksss.. tup2 project manager aku dtg mntak aku print kn drwg yg aku buat mggu lps.. settle print aku g le bg kt ea.. pastu aku pn selik le tanye kn psl tender tu.. de pe2 progress ke dr subcon.. ea sruh aku ddk dulu.. aku confius.. ea cite yg acting ceo aku refuse utk bid tender tu.. kate nye byk sgt prmainan politik+keparat jadah ape xtau.. aku dgr2 aje trus nyirap.. siap project manager aku tnjuk kn email dr acting ceo aku tu, "im refuse to enter the exercise bcoz of some political issues dat i heard.." sengal ubi ar..!! poyo je political issue.. biar ar bab tu, kite joint mcm biase dh ar.. mcm le employees xthu yg ea tu tkut nk compete wif others.. cmne le board lh appoint ea jd acting ceo, pdahal bkn nye pnh ade bid tender experience.. dh tu keje sndiri bkn nye thu nk buat, pndai plk delegate ke org len & balik2 en. ainul yg kene.. brcakap mulut manes kanmen mcm ade kilang madu sblh mulut.. huhhh.. menci aku.. project manager+aku trus down der.. ktorg pnye la brsungguh2 bgai psl tender tu, dh separuh jln, last2 xjd.. bkn calang2 project wei, klia 2 tu.. xdpt pn xpe la, but at least joint the exercise.. lh gain experience gk.. nk tutup cite, project manager aku turun kn kerusi, bantai tido.. trbaekkk..

babak ke-2 :
dek mls nk memikirkn psal acting ceo aku yg mmg2 acting je lbh, aku on y.m lg senang cite.. cri kwn utk ngumpat.. hakhakhak.. seb bek ade kak nora.. layan gk kutuk2 ngn ea ni.. kak nora ni org ganu & klu brckp, mmg kepo abih.. bantai gelak je klu chat ngn ea.. de satu ayat ea tu yg mmg aku gelak guling2 ar, "tahik ayang ar mung ni.." at 1st aku haram xpham, dua kali bace rupe2 nye ea nk ckp "taik ayam ar ko ni.." huahuahua.. ea ajk ngumpat psl opismate ea.. de sorg minah ni selalu pinjam brg2 ea tp xpndai nk pulang kn blik.. klu pkai cawan tu bknnye thu nk bsuh blik.. siap men letak kt mane2 ea suke aje.. mmg mnyinga ar kak nora a.k.a korok mung ni.. hikhikhik..

babak ke-3 :
selalu nye tektiap ptg aku akn call mak aku time blik keje.. tp td ptg aku xsempat nk call sbb credit tepong aku abih.. (influence kak nora ar ni ckp ganu.. hakhakhak..) rse cm xbest le plk xdgr sora mak sehari.. brdesup g petronas cri top-up & call mak trus.. mak ckp, "mak heran jgk awat abg xtepon ptg ni.. mana la nk pi tau kot2 byk keja ka apa ka.. dok igt jgk abg mkn ka dk lg arini.." adehhhh.. sebak der.. luluh ati dgr.. sori mak buat mak risau.. insya allah abg akn tepon mak selalu.. abih2 pn abg akn msg update kn status.. ahiksss.. mak mmg trbaekkkk..!!

2 observations:

qaseh.trex said...

. suke babak-3..
. bz cmne pn jgn dlupekan ayah+mak nah..
. jgn lupekan saye jugeeeeeeeeeeeee =p

uncle pet.. said...

mama qaseh : ea pn nk jgk.. hakhakhak.. ok2.. igt awk juge..

Post a Comment

intend to provoke me..?? keep it up guys.. ahaksss..