January 14, 2011

pipe #69..

huyooo.. lame giler aku xmencarut kt blog gelap bijik mate itam ni.. hakhakhak.. sori.. actually december lps aku kene attend some kind of induction programme wif petronas.. finally dpt gk aku joint petronas.. trbaekkkk ar sepet..!! huahauhua.. (haaa.. poyo2..!! tuhan bg nikmat tu brsyukur alhamdulillah la.. cepuk ar..) dis induction programme was namely 'pipe' in acronym fr 'petronas induction programme fr new executive'.. design to be conducted in 2 weeks means dat ktorg kene berumah tangga kt training centre tu which located at permata, bangi.. while '#69' tu plk was referring to our batch.. sedikit lucah kn no. tu (behave sepet behave..) huahuahua..

bg seorg yg tegar dlm bidang construction, step-in in oil & gas field yg sememangnye totally different, aku dh mcm tikus tgk labu.. nk buat mnde pn xthu.. giler ko.. dulu senang2 anak je aku guling2 dgn concrete, paku, plywood, besi & indon mhupun bangla, tup2 skrang bru aku thu ade position dlm dunia ni yg dipanggil 'mud engineer'.. pelik+mmg pelik kn, lumpur pn nk kene ade engineer.. mmg jd tikus ar aku kali ni.. hakhakhak..


bnde bru der..

sume bnde2 pelik yg bru bg aku tu, aku telan bulat2 smbil brbunyi guk3 mcm minum air sirap kenduri time lps jogging.. hikhikhik.. aku berterima kasih sesgt dgn ayah+mak+mama qaseh+ankel sharir yg mane xputus2 mnyokong sume tindakan aku utk kemajuan diri.. (perghhh.. emo sial.. hakhakhak..) most of the participants were overseas graduate yg mmg petronas scholar bonded.. style kn eaorg.. cume ade la 3-4 org yg dr local university, trmasuk la aku yg hanye grad dr sekolah pondok tok aji mat rejab, kokdiang, kedah ni.. hakhakhak.. tp ade aku kesah..!! dgn semangat bushido samurai mukim bachok yg xpnh lekang dr jiwa aku ni, aku tibai sume bdk2 tu sbb eaorg freshies, aku experienced.. (haaa.. poyo lg.. tuhan marah la sepet..) ahiksss..

during the programme, there were a few international participants dat directly hire by petronas to deliver their duty such as petroleum engineer & geochemist technician.. dat was a great opportunity fr me to get merge wif them, to get know them better in a way to improve my spoken english yg sememangnye dh broken cm hampeh ni.. (sedikit gedik kn.. trus tulih omputih sial..) huahuahua..


sri lankan+indian yg brjaye dikelentong utk mnjadikn sambal belacan tu sebagai kuah time mkn nasik.. huahuahua.. pdn muke..!!


mamat egypt yg persis maher zain tgh belajar nk menembak jgk..

2 weeks dgn seramai 35 org participants yg mane siang mlm ktorg brsame, membuahkn bibit kemesraan (ayat cm haremmm.. ahiksss..) bg ktorg.. dr xknl sesape, ktorg dh lh jd rapat smpai kn skrng ni klu lunch hour kt klcc, ktorg akn tggu reramai kt lobby tower 1.. pastu bru gerak g mkn kt bsn ke, avenue-k ke, wisma sentral ke.. knkdg ptg2 jumaat tu, ktorg lepak reramai kt setarbak smbil sembang ngarut2.. ahiksss..


sessi gedik #1..


amoi ni sorg je ktorg jarang jumpe skrng ni.. sebuk btul ea..


sessi gedik #2..


miri devil.. huahuahua..


gigih mndengar taklimat penghuluwati gitu..


bnde2 magnet cmni pn ktorg main ooo.. ahiksss..


sessi pecah belon yg mewakili self-fear..


rehearsal utk final presentation..


faez cm siot dowh, sonok kanmen lh strike.. huahauhau..


jantan2 belang.. ahaksss..


abih veteran dh ktorg, poco2 pn layan.. hakhakhak.

15hb disember aritu, memasing sume brpecah ke arranged work place.. ade yg ke miri, ade yg ke kerteh, ade yg ke seremban & ade yg kt klcc aje, trmasuk la aku.. xsangke dowh, dulu aku dtg time school trip aje mase form 3, tup2 skrang ari-ari aku mampus kt sini.. hakhakhak.. so kpd sesape yg agak2 nk dtg klcc, korg dtg le time lunch hour pastu ello2 aku.. lh le lpk2 dgn qaseh gk sbb ea skrang kt megan avenue ii, dkt aje.. ahiksss.. lg pn korg pasti memenangi hadiah iaitu belanja aku+qaseh lunch set kt san francisco sblh tasik klcc tu.. cpt2..!! nnt hadiah tu abih.. huahuahau..


perghhh.. style dowh abam sepet ni.. (gambar kenangan gitu.. ahiksss.. malu2..)

4 observations:

TuN TeJa said...

Tahniah!! Harga BRC skrg naik mcm kat bursa saham...hehehe ada kena mengena dgn ngko ker? ahak..ahak..ahak..

uncle sepet.. said...

tun : itu sume sdh tggl kenangan utk diri ku.. ahaksss.. huahuahauahua..

papajahat said...

Salam perkenalan!!!!

mr. sepet.. said...

papa jahat : salam perkenalan jgk.. nakal nick yu.. ahiksss..

Post a Comment

intend to provoke me..?? keep it up guys.. ahaksss..