August 25, 2011

dubai voyage..

my new life currently was quite alhamdulillah rather than before.. im not saying that before is worst, but as a human we need to improve our life to be better a day & a day & a day.. during joined petronas in last december, i was totally lost.. i cant expect anything.. nk buat bnde ni xthu, nk buat bnde tu takut salah.. mmg menggagau je.. sometimes disebabkan xde keje sgt utk aku, org mcm xrealize aje my existence, dh la aku kene ddk jauh dr org len.. uhuksss.. but come onwards, my supervisor tried to keep me into the loop within the colleagues either on-job discussion/meeting or during their social chat.. alhamdulillah nowadays, i managed to tagged along wif them even byk lg bnde bru yg aku nk kene belajar..

adehhh.. nk emosi pesal.. aku nk cite bnde sonok ni.. hikhikhik.. mase memule joined petronas dulu, aku tak expect yg aku mungkin akn kemane2 utk on-job visit.. so aku pn relax2 je la.. tp sume tu xbtul.. btul la..!! mmg xbtul pn.. ahaksss.. one day, mcm biase aku msuk ofis, on desktop, msuk kn password, bkak communicator, bkak email.. bace satu2 email yg ade.. tup2 bile bace email boss aku, aku cuak.. jadah pnye cuakkk..!! i was nominated to be in dubai, deliver mu duty as a consultant for iraq's projects cost estimate.. tobat time tu aku mmg xpercaye ngn ape yg aku bace.. terbang2 ooo.. btul beb, xpnh2 sepnjang umur idup aku ade cite2 nk g jenjln tempat2 cenggitu (time ni aku dh xpikir dh psl work load ke ape ke, jnji aku nk g sonok aje.. hakhakhak..) im totally in shock..!! nk mkn pn xsenang, ape ntah lg nk berak bagai kn.. huahuahua..

esok nye tu aku moody blik.. haaa.. pe kes plk.. ye la.. nk g oversea nk kene ade passport.. nk ade passport nk kene free from anything that related to authorities.. check pnye check, rupe2 nye aku ade sangkut hutang lg ngn ptptn.. adoyaiii.. last2 skali, call mak mintak ea kuar kn duit tabung haji aku dulu le jwb nye, habuan byar dulu skit utk aku lh dpt buat passport.. ahiksss.. mak mmg terbaekkkk..

i need to be in dubai for 2 working weeks, started from 6.2.2011 until 18.2.2011.. so mcm lame le jgk kn aku bermaustatin kt negara org.. ahiksss.. poyo..!! tp tobat sempoi habaq ang.. hakhakhak.. abih penjuru dubai aku g jenjln, umah urut yg pinoy manage tu je aku xpegi, haram wei.. ahaksss.. cume yg terkilan skit sbb aku xsempat nk g abu dhabi, nk tgk masjid sheikh zayed ; the most mesmerizing mosque even build in the world.. xpe la.. insyaAllah klu ade rezeki Allah nk bg, len kali smpai lg.. pe2 pn korg hadap je le a few pics yg sempat aku snap during my magnificent days in dubai.. (niat nk buat cm photojournalism gitu, tp xreti aku.. ahaksss..)


engineering trio.. ahiksss..


antare mknan harian aku..


senyum plk bdk pinoy ni.. ahaksss..


abg zuki delivered his duty as a professional chef at jumeirah beach resort.. luckily i meet him..

a day before 1st weekend aku dh riki2 ape aku nk buat weekend ni.. search pnye search kt pak chik google, aku jmpe 1 activity yg quite interesting for tourist if they come to dubai ; desert safari..!! best wei.. nek 4-wheel drive kt tgh2 pdg. pasir..


a little singh boy playing by himself while waiting for a wheel to the desert..



ampa nk kata pa, sempoi ooo.. seb bek xmuntah dlm kete.. hahaharu..


saif ur rehman ; my new friend form pakistan.. recently he's working wif pbb..


alhamdulillah.. luckily i got dis luvly evening shot..




hv some fun dudes..


a camel ride service also provided around the desert camp..


cmni pnye gaye amik gmbar pn ade gk ek.. huahuahua..


wht a creative products..


a tourist from europe giving a smile while waiting a 'henna' done to her hands..


lps desert safari ktorg ade mkn2 & belly dance.. best ooo.. klu xcaye, korg tgk je la best xbest.. hikhikhik..

on the 2nd weekend, i doesnt have a proper planning.. just sling-in my camera, bearing my backpack and just go until my legs done his duty.. hakhakhak.. time tu aku just jenjln aje sekitar al-mankhool sbb aku ddk area situ.. mase dlm cab, aku tnye driver tu mane tempat lg yg best area sini, ea bwk aku g abrah.. actually abrah was mean perahu, disbbkn tempat tu mcm jeti & byk sgt abrah smpai kn tempat tu pn eaorg pgl abrah jgk.. hikhikhik.. kt abrah ni, you can see the demarcation or differential between dubai's people because the old dubai & the modern one just separated between a river namely 'dubai river'.. and therefore, i took dis opportunity to board a boat dat levied at 1 dirham per pax to the other 'side' of dubai.. murah je kn tambang nye ; 80sen aje, tp ckup bernilai utk mengenal dunia..


area apartment aku..


the old dubai kt sbrg sane.. also located the gold souq..





what was the equation between all these above pictures? - everybody turn to their left..!! hakhakhak..


the faces of emeratis..

ahaksss.. ok2, ckup.. next time aku hapdet lg sbb ek aku pn sempat gk g jenjln kt continent lain.. sabar ek adik2.. hikhikhik.. last but not least..

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


nahhhh.. hamik ko.. hakhakhak..

0 observations:

Post a Comment

intend to provoke me..?? keep it up guys.. ahaksss..