January 12, 2012

selingan..

sehari dua ni aku kureng skit sebuk nye dek sbb keje2 still lg kt front-end stage.. costing pnye hal lps2 ni la sblum aku forward ke economist to run the economic.. lg pn fesbuk aku kene hack ngn malware, tu yg rajin je melawat kt blog ni.. ahaksss.. boring2 aku tgk pics dlm phone, aku senyum sengsorg.. mcm org cacat je kan.. huahuahua..


lain pdg lain belalang.. dulu2 aku tgk kayu, paku, simen & indon aje, skrng ni aku kene tgk graph2 yg kaler-maler plk.. boring tp adventure..


teringat kt kg halaman eh.. huahuahua..


time ni aku on-job visit ke sabah, ade satu oil & gas terminal yg ktorg nk construct kt sane.. project ni ktorg j.v ngn samsung engineering.. bersepah org korea kt site ni tp harem sekor pn xde yg comel2 mcm wonder girls.. muke xbest.. hakhakhak..


perangai ntah ape2 adik2 aku ni.. thu le sonok dpt kakak ipar pn, agak2 ar.. abam sepet eaorg lg syoq.. hikhikhik..


2-3 ari lps aku ade upload 1 post kt wall fesbuk yg mcm lampu timbul aje kt kepala dtg nye (tinggg..) so aku igt nk share le kt sini.. orite.. go..!!

ape beza TUTUP aurat dgn BUNGKUS aurat..?? besar beza nye tau..

situasi #1 -
aini : mad.. ko thu tk pe yg aku tgh BUNGKUS ni..??
ahmad : alaaa.. aku thu.. ko tgh BUNGKUS nasik lemak..
aini : fuyooo.. cmne ko thu..?? pawer ar ko..
ahmad : tu nasik+sambal+ikan bilis ade kuar skit2 tu.. so thu le aku ko tgh BUNGKUS nasik lemak..
aini : ok2.. kali ni ko try teka plk nasik lemak ni byk ke skit..??
ahmad : ekelehhh.. ape pnye senang la soklan ko ni.. klu besar BUNGKUSan nye, byk le nasik nye.. klu kecik BUNGKUSan nye, skit le nasik nye..
aini : fuyooo.. pndai nye ko mad..
ahmad : bkn aku yg pndai, ko tu yg xpndai.. hakhakhak..
aini : dh la.. malas dh aku nk kwn ngn ko.. huhhh..

situasi #2 -
aini : mad.. ko cube teka ape yg aku TUTUP bwh tudung saji ni..??
ahmad : ermmm.. ikan goreng..??
aini : salahhh..
ahmad : tom yam campur ngn kailan ikan masin..??
aini : salah jgk..
ahmad : fail MQA..??
aini : huishhh.. lg la salah..
ahmad : dh tu mnde..??
aini : hakhakhak.. nasik lemak laaa.. ok2.. ko agak2 nasik lemak dlm tudung saji ni kecik ke besar..??
ahmad : adoyaiiii.. mane le aku nk thu kecik ke besar.. malas ar nk kwn ngn ko.. huhhh..


nota kaki : so cmne..?? ade pham cerita aku.. klu xpham buat2 pham je la ek.. hikhikhik..

January 11, 2012

brisbane voyage #2..

umang ehhh.. mkn thun dowh aku nk kuar kn 1 entry.. hakhakhak.. selamat kmbali ke dunia ko abam sepet.. ahiksss.. rase nye xlewat lg kot aku nk ucap kn "eppi new year..!!" guys, and also "selamat pengantin baru abam sepet..!!" hikhikhik.. ye2, betul.. aku dh kawen..!! aku dh kawen ngn qaseh.. alaaa, awek yg selalu wt aku jd gile2 smbil ngelupur jp dulu2 tu.. ahaksss.. xpe2, kang pics dh siap, aku tempek kn kt sini ek..

ok.. previous entry aku de gtau aku kene g brisbane utk satu on-going project belongs to our national company.. and the result, we managed to control our cash flow within the approved budget w/o any additional sums effected from contractor's requests.. dis achievement jgk la yg aku claimed mase KPI's evaluation aritu.. hopefully lh le dpt bonus lbh skit kot ek.. hikhikhik..

around july thun lps, boss skali lg nominate aku utk ke brisbane.. but for this time it was a different project ; farm-in opportunity-onshore blocks in papua new guinea..
it was an invitation frm australia's company to invest dlm project tu, so ktorg kene le pegi utk buat valuation.. aku pegi ngn pak widi as front-end engineer & shakiran as economist.. talking about this project, it was totally a new thing to me.. ktorg kene tgk recoverable gas volume, GIIP no., EUR no. & memcm lg bnde2 pelik yg buat aku ddk diam aje mase 1st presentation oleh mat salleh tu.. diam pn ko ek sepet.. huahuahua.. dh2, mepek mnde psl keje, org nk cite bab sonok2 ni.. ahaksss..

sesampai je kt brisbane, aku trus wt cm epot tu bapak aku yg pnye.. hakhakhak.. ye la, ni 2nd time aku kot, sume kastam dh kenal aku.. huahuahua.. (last time dtg, kastam dh tngkap aku sbb bwk produk tenusu.. ahaksss..) pak widi & shakiran ikut je bontot aku.. klu aku pegi jual eaorg kt awang itam pn bkn ade sape thu kn, jual timbang kati murah2 aje.. hakhakhak.. kali ni ktorg lpk kt hilton hotel, bebetul kt queen street.. kire mcm kt bkt. bintang gk ar, turun2 je hotel memcm ade.. nice gk ar bilik ea tp xlh isap rokok, tu yg poton tu.. aku msuk toilet, amik shower cap trus balut smoke detector tu, abih cite.. huahuahua.. sesmbil lpk2 lyan view, teringin le nk ajak qaseh skype2 or ym2 ke, tgk2 universal adapter le plk lupe nk bwk.. adoyaiiii.. confirm2 kene charge klu nk pinjam ngn otel, ermmm rembat jgk la, nk wt cmne lg kn.. denggg..

next day nye ktorg jln kaki je ke partner's office.. meeting2, mkn2.. discuss2, mkn2.. chat2, mkn2.. hakhakhak.. itu je la rutin ktorg spnjang 3-4 ari kt sane.. ahaksss.. tp yg kureng nye bab mkn ni, ktorg ngadap sandwich & tuna croissant aje sbb eaorg xthu kt mane nk cri mknan halal utk ktorg.. mmg denggg ar.. tp seb bek mase aku dtg brisbane dulu, mase jenjln kt lone pine koala sanctuary, aku ade knl sorg ahkak malay ni & kebetulan ea pn keje kt partner's office ktorg ni.. so ea je la harapan ktorg nk mkn gulai2 ke, ikan kembung msk smbal ke time lunch hour.. hakhakhak.. seb bek dowh..


mat salleh ni keje korek kuku aje aku tgk.. haru btul la..


siyes nye pak widi.. chill la.. hakhakhak..


antare aktiviti2 eorg mase lunch hour.. style kn.. ahaksss..


vintage ooo.. sempoiii..

kt aussie ni, mlm nye cpt skit.. pkul 5 ptg eaorg pn dh mcm pkul 9 mlm kite.. so time jln kaki mase blik keje trus je g mkn mlm.. ahkak tu gtau ade satu kdai indonesia kt area2 hotel ktorg tu & kebetulan aku msih lg igt jln2 kt sini, jln2 je trus jmpe.. owner kdai ni name nye bapak guntur (name cm dlm komik alam pewira je kn.. ahaksss..) eaorg satu family dh ddk sini dkt2 15 thun dh tp slang eaorg still xberubah.. tang tu aku salute.. yg plg best pak widi ar, lh jmpe org kmpung.. hikhikhik.. aku & shakiran tumpang sonok gk sbb lh mkn murah.. huahuahua..


korg tgk satay kdai indonesia ni, besar2 dowh.. kenyang boik2 ooo..

data collection task ktorg dh siap tp still lg ade 1 ari free sblum flight blik ke m'sia.. ermmm.. jenjln je la.. aku xoffer eaorg g lone pine sbb aku dh pegi dh, aku diam aje mase eaorg tnye nk pegi mane.. wt xthu aje, malas nk pegi byk2 kali tempat yg same.. huahuahua.. ktorg lpk2 je kt queen street ni.. mkn2, shopink2 & layan mate tgk life org..


sempoi habaq ang.. jgn dok londeh bju dpn aku sdh.. huahuahua..


teringin nk beli didgeridoo tu tp xreti nk main cmne..


riang je ahkak ni kn.. ahaksss..


pics xde kerjaan.. ahaksss..


american fleet squadron performance.. best gk eaorg perform, relax je rembat lgu katy perry.. sejebik plk tu.. hebak2..


peluk jgn xpeluk.. peluk kuat2.. ahaksss..


monteng je keje.. huhhhh..


ecewahhh.. jiwang ar ko bro.. huahuahua..

orite.. below are a few pics that i considered as an art of photography.. consist of several genre such as human interest, urban landscape, still life, found, candid, fine art and nature.. switch it to black & white (most of the pics..) in a way to pull out the soul of the pic parallel with my inner sense of happy oligarchy for your guys to view.. so, fasten ur seat belt & enjoy..!!




































nota kaki : 1st time ni aku letak pic bebyk.. lame sgt xupload entry bru le kate kn.. hikhikhik..