January 11, 2012

brisbane voyage #2..

umang ehhh.. mkn thun dowh aku nk kuar kn 1 entry.. hakhakhak.. selamat kmbali ke dunia ko abam sepet.. ahiksss.. rase nye xlewat lg kot aku nk ucap kn "eppi new year..!!" guys, and also "selamat pengantin baru abam sepet..!!" hikhikhik.. ye2, betul.. aku dh kawen..!! aku dh kawen ngn qaseh.. alaaa, awek yg selalu wt aku jd gile2 smbil ngelupur jp dulu2 tu.. ahaksss.. xpe2, kang pics dh siap, aku tempek kn kt sini ek..

ok.. previous entry aku de gtau aku kene g brisbane utk satu on-going project belongs to our national company.. and the result, we managed to control our cash flow within the approved budget w/o any additional sums effected from contractor's requests.. dis achievement jgk la yg aku claimed mase KPI's evaluation aritu.. hopefully lh le dpt bonus lbh skit kot ek.. hikhikhik..

around july thun lps, boss skali lg nominate aku utk ke brisbane.. but for this time it was a different project ; farm-in opportunity-onshore blocks in papua new guinea..
it was an invitation frm australia's company to invest dlm project tu, so ktorg kene le pegi utk buat valuation.. aku pegi ngn pak widi as front-end engineer & shakiran as economist.. talking about this project, it was totally a new thing to me.. ktorg kene tgk recoverable gas volume, GIIP no., EUR no. & memcm lg bnde2 pelik yg buat aku ddk diam aje mase 1st presentation oleh mat salleh tu.. diam pn ko ek sepet.. huahuahua.. dh2, mepek mnde psl keje, org nk cite bab sonok2 ni.. ahaksss..

sesampai je kt brisbane, aku trus wt cm epot tu bapak aku yg pnye.. hakhakhak.. ye la, ni 2nd time aku kot, sume kastam dh kenal aku.. huahuahua.. (last time dtg, kastam dh tngkap aku sbb bwk produk tenusu.. ahaksss..) pak widi & shakiran ikut je bontot aku.. klu aku pegi jual eaorg kt awang itam pn bkn ade sape thu kn, jual timbang kati murah2 aje.. hakhakhak.. kali ni ktorg lpk kt hilton hotel, bebetul kt queen street.. kire mcm kt bkt. bintang gk ar, turun2 je hotel memcm ade.. nice gk ar bilik ea tp xlh isap rokok, tu yg poton tu.. aku msuk toilet, amik shower cap trus balut smoke detector tu, abih cite.. huahuahua.. sesmbil lpk2 lyan view, teringin le nk ajak qaseh skype2 or ym2 ke, tgk2 universal adapter le plk lupe nk bwk.. adoyaiiii.. confirm2 kene charge klu nk pinjam ngn otel, ermmm rembat jgk la, nk wt cmne lg kn.. denggg..

next day nye ktorg jln kaki je ke partner's office.. meeting2, mkn2.. discuss2, mkn2.. chat2, mkn2.. hakhakhak.. itu je la rutin ktorg spnjang 3-4 ari kt sane.. ahaksss.. tp yg kureng nye bab mkn ni, ktorg ngadap sandwich & tuna croissant aje sbb eaorg xthu kt mane nk cri mknan halal utk ktorg.. mmg denggg ar.. tp seb bek mase aku dtg brisbane dulu, mase jenjln kt lone pine koala sanctuary, aku ade knl sorg ahkak malay ni & kebetulan ea pn keje kt partner's office ktorg ni.. so ea je la harapan ktorg nk mkn gulai2 ke, ikan kembung msk smbal ke time lunch hour.. hakhakhak.. seb bek dowh..


mat salleh ni keje korek kuku aje aku tgk.. haru btul la..


siyes nye pak widi.. chill la.. hakhakhak..


antare aktiviti2 eorg mase lunch hour.. style kn.. ahaksss..


vintage ooo.. sempoiii..

kt aussie ni, mlm nye cpt skit.. pkul 5 ptg eaorg pn dh mcm pkul 9 mlm kite.. so time jln kaki mase blik keje trus je g mkn mlm.. ahkak tu gtau ade satu kdai indonesia kt area2 hotel ktorg tu & kebetulan aku msih lg igt jln2 kt sini, jln2 je trus jmpe.. owner kdai ni name nye bapak guntur (name cm dlm komik alam pewira je kn.. ahaksss..) eaorg satu family dh ddk sini dkt2 15 thun dh tp slang eaorg still xberubah.. tang tu aku salute.. yg plg best pak widi ar, lh jmpe org kmpung.. hikhikhik.. aku & shakiran tumpang sonok gk sbb lh mkn murah.. huahuahua..


korg tgk satay kdai indonesia ni, besar2 dowh.. kenyang boik2 ooo..

data collection task ktorg dh siap tp still lg ade 1 ari free sblum flight blik ke m'sia.. ermmm.. jenjln je la.. aku xoffer eaorg g lone pine sbb aku dh pegi dh, aku diam aje mase eaorg tnye nk pegi mane.. wt xthu aje, malas nk pegi byk2 kali tempat yg same.. huahuahua.. ktorg lpk2 je kt queen street ni.. mkn2, shopink2 & layan mate tgk life org..


sempoi habaq ang.. jgn dok londeh bju dpn aku sdh.. huahuahua..


teringin nk beli didgeridoo tu tp xreti nk main cmne..


riang je ahkak ni kn.. ahaksss..


pics xde kerjaan.. ahaksss..


american fleet squadron performance.. best gk eaorg perform, relax je rembat lgu katy perry.. sejebik plk tu.. hebak2..


peluk jgn xpeluk.. peluk kuat2.. ahaksss..


monteng je keje.. huhhhh..


ecewahhh.. jiwang ar ko bro.. huahuahua..

orite.. below are a few pics that i considered as an art of photography.. consist of several genre such as human interest, urban landscape, still life, found, candid, fine art and nature.. switch it to black & white (most of the pics..) in a way to pull out the soul of the pic parallel with my inner sense of happy oligarchy for your guys to view.. so, fasten ur seat belt & enjoy..!!




































nota kaki : 1st time ni aku letak pic bebyk.. lame sgt xupload entry bru le kate kn.. hikhikhik..

6 observations:

TuN TeJa said...

Sempoiii lah hang pet..gmbq kawen jgn lupa ya...Selamat Pengantin Baru Semoga berbahagia & berkekalan hingga ke akhir hayat..aminn..

mr. sepet.. said...

udik - sempoi mnde, sakit kepala ada la.. hakhakhak.. insyaallah wedding pics nnt aku upload kn jgk kt sini..

una imana said...

Assalamualaikum..
Salam perkenalan..
wah chanteknya pic....bro sepet ni blajar kat luar ngara ke?
sy bdk bru dlm dnia blog...huhuhuh..jmputlah bg tnjuk ajar...
http://unaimana.blogspot.com/

mr. sepet.. said...

una - wslm.. xchantek pn, besa2 ja.. pic org len lg best.. bro xstudy kt obersi pn, bro ngaji kt skolah pondok tok hj. mat rejab kokdiang ja.. hikhikhik..

una imana said...

La....oghang 1 ngeri dgn ceq ghupanya...awat tak habaq mai..huuhuhu...

mr. sepet.. said...

una - dh ceq tu xtnya kt kami, kami pn xhbaq la.. hikhikhik..

Post a Comment

intend to provoke me..?? keep it up guys.. ahaksss..