April 27, 2012

untung laaa..



korg prcaye tak, bdk pompuan dlm fround page mag ni lg berpeluang besar dr korg utk mndpt pingat kebesaran..

kaseh syg pak chik ngn anak buah nye..



biar betik buku ni.. sesuatu yg kelakar.. dan jgk horror..

April 25, 2012

falsafah chenta 18sx - "syg.. abam nk beli kn lingerie utk syg.."

ade memember aku tnye ngn aku, "amende plg best lps ko kawen..??" klu nk ikut kn naluri sorg lelaki, aku mesti jwb :

1. "aku dh xteruna dh.. hahahaha.."
2. aku ade teman peluk2..
3. blh jenjln pegang2 tangan..
4. xtakut2 dh ke tempat gelap2 klu brdua.. ahaksss..
5. blh kuar masuk otel sesuke ati tnpa rase gundah gulana di hati, mahupn bimbang dicekup majlis agama negeri.. huahuahua..

dan memcm lg la bnde2 yg best.. utk org yg bru2 kawen ni, kebanyakkanye melibatkn napsu le kn.. hehehe..

tp.. sume bnde tu xsebest bnde yg satu ni.. ia xmelibatkn penanggalan baju mahupn suar kecik, xmelibatkn tido sesame, ia lngsung xmelibatkn napsu serakah yg dahagaaaa.. amnde nye ek..?? ape yg plg best kt aku lps kawen ni..?? ---> bersalaman dgn isteri dan kucup dahi ea lps solat berjemaah sesame..

siyes sit itu adelah satu moment yg aku rase sgt sgt sgtttt bahagia.. aku xthu le korg rase emosi yg same ke tk.. moment tu je la antare yg mampu membuatkn aku yg bersemangat nk solat.. ahaksss.. waktu tu, perasaan marah dkt kerajaan, hangin dgn senior pompuan tua yg bajet anak dara, bengang ngn sesape pn ilang.. aku rase mcm kene tarik masuk ke satu ruangan yg sgt mndamaikan hati & jiwa.. (ecewahhhh.. poyo btul sepet ni..) skrang aku pham pesal memember aku dulu2 yg dh kawen suruh aku kawen jgk.. klu aku thu cmni pnye best idup ade wife, mmg dr awal lg aku dh kawen.. rugi ooo.. huahuahua..

hopefully lps ni jgn le plk wujud trend "boipren mengimami gepren" semata2 nk cube or nk rase ape yg aku bgtau ni.. zina tu mmg sedap bro, tp ati xtenteram buat ape..?? klu takat nk memuaskn napsu serakah kude korg tu tp xrase kaseh syg, xde point ar idup korg.. kawen bang..!! sedapppp.. hakhakhak..

before this kite mungkin pikir nikmat kawen tu akn dtg bile kite xpkai bju sesame pastu kepenatan.. (yg tu mmg la.. hahaha..) tp aku xpnh sangke yg kebahagiaan tu lbh hebak dtg bile wife aku bertelekung..


chomel kn.. ahaksss..

di mane mungkin aku akan tido nnt..



sofa & bapa mmg xboleh dipisahkn.. ermmm..

April 14, 2012

flower..

2-3 mggu lps kot klu xsilap ; ari sabtu, smbil dok tggu2 nk amik wife aku blik keje, aku lyan je tv tgk ape yg ade.. bkak tv2 tgk ade drama tajuk "mat bunga".. lyan je la, best le jgk cite nye.. layan pnye layan pnye layan, makin lame drama tu buat aku mcm skit terkene.. cilakakkk..!! drama ni kutuk org mcm aku ni.. beza "mat bunga" dlm cite tu ngn aku :

1. hero ea pegi gym, aku selalu je jln dpn gym klcc fitness centre.. ahaksss..
2. hero tu pndai brkawan dgn kaum hawa, aku plk xreti langsung.. setakat ni yg lekat kt aku cume wife aku sorg tu je pn.. stewardess airline2 lain blum lg la.. hakhakhak..

tp persamaan ktorg byk ar.. pham2 amik la ek.. huahuahua.. jd sbb aku malas nk tulis bnde berat2, so aku senaraikn filem2 chenta/kasih syg utk laki2 yg ingin 'melembutkn' skit ati eaorg dan jg yg mampu membuatkn aku sebak smpai kene tggu wife aku msuk tido dulu bru aku blh tgk..

-

-

-



chasing amy..

antare filem yg membuktikn pd aku yg ben affleck blh la brlakon jgk.. ahiksss.. cite sorg pelukis komik yg gilerkn sorg bdk pompuan bersuare nyaring & mempunyai kisah silam yg menjijikkn.. wlu pn ujung2 cite mcm kelam-kelibut nk abih cpt, tp emosi dlm cite ni agak realistik sbb background watak2 nmpak mcm xdibuat2 & hnye lh org kebnyakkan.. (agak nye la kot..) jelas chenta xblh dipakse, klu dipakse pkai xberchenta le jwb nye.. hahahaaa..


brokeback mountain..

ye aku thu cite ni cite chenta songsang tp mmg sedih giler ar.. ending nye bak kate org, "menyayat ati ooo".. ahiksss..


million dollar baby & gran torino..

clint eastwood mmg specialist klu perlukn watak seorg lelaki tua yg garang tp "dlm ati ade taman" gitu.. hakhakhak.. million dollar baby plk digerakkan oleh hillary swank.. dua2 cite ni mmg sedihhhh ar..



what's eating gilbert grape..?

adelh sesuatu yg sgt menarik bile korg dpt tgk leonardo di'caprio berlakon jd bdk spastik yg hensem.. johny depp plk sebagai watak abg yg tersepit antare nk membesar sbgai sorg abg or sbgai sorg ayah.. (tangkap tk tangkap tk.. ahaksss..)



kuch kuch hota hai..

mmg aku xlh nk hafal sume lirik2 lagu dlm cite ni tp mmg seronok gk ar layan.. shah rukh khan mmg poyo smpai kenkdg nek mnyampah tgk tp filem ni digerakkan oleh kajol & rani mukherjee.. brmula dgn pnceritaan pd mase tersebut kmudian disusuli plk dgn flashback & kmbali plk pnceritaan ape yg jd lps tu, jiwa & perasaan aku mmg bolak-balik2 bile tgk rani mukherjee pkai baju seksi2.. huahuahua..



cold mountain..

impian sorg wife yg setia menunggu kepulangan husband terchenta.. (giler tacing..) lakonan yg mmg best ar dr nicole kidman & renee zellwegger sbgai pemberi semangat kpd nicole sesmbil menanti kepulangan jude law ke pangkuan.. (fuyoooo.. ayat novel siak.. huahuahua..)



kabhi kushi kabhi gam..

cite perpecahan keluarga dek akibat chenta.. siyes aku xlh nk kawal perasaan time mak shah rukh khan terasa mcm anak ea dh ade dkt dh dgn ea mase kt shopink kompleks tu.. arghhhh..!!



frequency..

sesape yg dh kehilangan ayah tersyg, sila lh tgk cite ni utk mngingatkn kite bertape besar nye kehilangan anugerah itu.. wlu pn cite ni nmpak mcm xlogik tp bond between dennis quaid & jim caviezel sgt2 mnyentuh qolbu ooo..


jerry maguire..

ntah berape puluh kali dh aku dok ulang layan cite ni dulu mase aku keje jd lecturer kjp kt damansara.. tektiap kali rase2 nk ter'syahdu' skit aku trus lari kuar isap rokok kt tangge blkng.. bkn sekali je beb, byk kali dh jd cmtu.. berani bertindak, yakin dgn diri sndiri & belajarlh menchentai org yg mnchentai kite.. plot bile tom kurus blik umah & carik bini ea, "where's my wife..??", tetibe kuar la renee zellwegger dr dapur dgn muke yg sgt chumel smbil berlinangan ayer mate kt pipi munggil ea tu.. (huuuu.. korg xrase ke syahdu nye tu wei..!!)


nota kaki : aku tau aku jiwang.. kutuk ar aku, kutuk ar..

edisi haru-biru..

pd suatu hari, kedai mak chik mah yg jual kueh blkng skolah rendah gombak setia tu didatangi oleh sepasang kapel mat salleh dr urup.. dgr slang mcm org sri lanka.. oiii..!! sri lanka bkn kt urup la.. adoyaiii.. france ke, romania ke kot le jgk.. huahuahua.. ditgknye byk sgt kueh-mueh atas meja tu, mat salleh tu jd xtentu hala.. kendian mat salleh tu pn tnye la mak chik mah, "wht kind of food is dis..??" smbil tunjuk kt satu jenis kueh ni.. mak chik mah pn dgn selambe nye pn gtau le name kueh2 tu satu-persatu..


headcap..


ugly trunk..


unstable..


your shoulder..


face shine..


bathing hippo..


peace..


snail..


duck shit.. (huahuahua.. gelak guling2 aku..)


oil lamp flour..


layer..

mungkin dlm lg 20 thun almond london pn mungkin akn jd kueh tradisional kite agak nye.. tp smpai skrang aku xpnh nmpak mane part nye london kt kueh tu.. hakhakhak..

April 13, 2012

ape warne pakaian dlm anda arini..??



bnde yg plg memalukan bg sorg lelaki adelah lps kuar tandas ea lupe nk tarik zip seluar ea.. pastu jenjln shopink ngn awek merate-rate tempat dr klang smpai le ke damansara nun.. mmg awkward wehhh..!!

April 06, 2012

kisah laki bini yg xlh jd teladan..

nazrul & nor'ain bru je smpai blik dr knduri umah sedara nor'ain.. nazrul quite penat & lapar gk sbb drive dkt 4 jam nk blik umah eaorg..

"nor'ain.. tlg masak kn nasik ngn goreng telur boleh..??" kate nazrul.. "wokeh kande.." jwb nor'ain.. nor'ain pn msuk le ke dapur nk bsuh beras.. tibe2 kepala nazrul trcongok kt tepi peti ais, "nor'ain, nor'ain.. nor'ain basuh beras bilas 2 kali tau.." kate nazrul.. "baek abam.." jwb nor'ain dgn riang.. nor'ain pn lap bekas la bontot beras tu & letak dlm rice cooker.. "nor'ain, nor'ain..!! tekan butang tu btul2..!! biar nyale lampu cooking nye tu tau.." jerit nazrul.. "baek abam.." jwb nor'ain lg..

nor'ain pn pegi ke peti ais sbb nk amik 2 bijik telur.. sedar2 nazrul dh ade kt tepi, "abam.. abam nk mkn sgt2 ke..?? ke abam nk mkn nor'ain ni.. hikhikhik.." tnye nor'ain gedik.. muke nazrul siyes.. "nor'ain, pintu peti ais tu tutup elok2.." kate nazrul lg..

"alaaa abam ni.." kate nor'ain mule rase yg bdk nazrul ni dh annoying.. "telur tu ketuk bg pecah elok2, kulit telur tu jgn ade tertinggal plk.." kate nazrul smbil menunjuk dgn jari kt mane telur tu ptut diketuk.. "minyak dh panas kn ke..?? apesal minyak xpanas kn lg..??!! adoyaiiii.." marah nazrul..

nor'ain pecah kn 2 bijik telur pastu pkul dlm mangkuk.. "pkai garpu..!! pukul telur tu smpai rata..!! garam jgn lupe masuk kn..!!" pesan nazrul agak kuat & siyes smbil brdiri cekak pinggang kt sebelah nor'ain.. nor'ain pn pkul telur tu sebaik mungkin.. "kuat lg.. kuat lgggg..!!" jerit nazrul mcm org giler.. nor'ain dh setat rase tension..

"kuali tu dh berasap nor'ain, dh berasap..!! habis, habissss..!!" jerit nazrul makin lantang.. "ye abam, sy nmpak ni.." kate nor'ain smbil tuang telur ke dlm kuali.. brdesit bunyi nye, bau pn menarik.. "nor'ain..!! nor'ain..!! dh nk hangit tu..!! jg2.. karang trbakar..!!" jerit nazrul mcm org giler gombak setia.. huahuahua..

"abam..!! ape ni..??!! sy nk goreng telur je pn.. xpyh le nk ajar sy smpai cmtu skali..!! sakit tinge sy dgr abam jerit2 sawan vavi ni tau.. bkn nye sy xreti.. dh byk kali la sy goreng telur..!!" balas nor'ain sbb dh xthan ngn perangai laki ea..

nazrul dgn selamba berjln ke living hall smbil tekan channel 551 kt remote control estro sbb nk tgk cite american chopper : senior vs. junior.. "cmtu le perasaan abam mase driving 4 jam otw nk blik td.. tension kn..??"

huahuahua.. mmg menggong..!! hakhakhak..

April 05, 2012

rahsia..??

bnde yg plg susah & mncabar dlm donia adelah nk simpan rahsia org.. selalu nye rahsia tu appear bile bnde yg salah dilakukn.. selalu nye xbyk rahsia baek yg ade, lg byk yg buruk kot rase nye.. sbb tu len kali klu korg nk buat salah, nk buat dosa, jgn hadap sgt ngn share ngn org len.. pndai buat, pndai simpan.. jgn kene tangkap, jgn smpai ade org thu..

nape..??

bayang kn la kn, korg ade sorg kwn kn, lelaki le kate kn.. brape byk kn la.. hakhakhak.. si mamat ni kaki tibai awek & ea ckup vangge nk cite kn tentang awek2 yg dh berpuluh org yg ea berjaye tumbang kn kt atas katil ea.. knkdg kt katil korg pn ea tibai jgk sbb ken cadar ea yg kene ayer mentah tu xbsuh lg.. ahaksss.. korg dgr sume cite mamat tu & korg nmpak sndiri sume2 cite mamat tu.. cite cmne ea tackle awek tu, cite cmne ea pujuk rayu awek tu, nmpak awek tu blik umah korg, nmpak awek tu kuar g toilet dgn berkemban sbb nk terkencing smbil korg dok jeling2 celahan peha puteh awek tu.. memcm lg ar, xnk aku describe lbh2 takut ade yg pegi toilet layan stim kang.. huahuahua.. yg plg mnyakitkn hati, korg dgr plk katil brbunyi, eek ook eek ook..eekk..ookk..eeeekkk..ahhhhh.. pastu kuar le mamat tu dr bilik ea dgn pkai towel aje smbil senyum vavi dgn isyarat "bagus" kt korg yg sdg tgk tv..

kejadian mcm tu berulang lg, berulang lg & berulang lg.. smpai la satu ari tu, mamat tu gtau korg, "der.. aku nk kawen la lg 6 bln.." korg pn jwb, "dgn sape..??!! dgn awek yg ko tibai semlm tu ke..??" mamat tu jwb, "huissshhh xla.. dgn tunang aku yg dh 8 thun ktorg couple dr zaman skolah menengah lg nun.. ape giler nk kawen ngn awek semlm, kaki togak tu.." perghhh.. ade tunang rupe nye, korg pn mengangguk.. "der, aku nk ko jd pengapit aku nnt..!!" arah mamat tu.. "siyes..?? aku nk, aku nk..!!" tergedik2 korg suke smbil menari tarian bikini bottom.. huahuahua..

smpai aje ari prkahwinan, korg tgk bakal isteri kwn korg tu yg pd pndangan korg agak ckup mithali & muslimah le kate nye.. "giler kooo.. keje ko siang mlm membelasah pompuan, bini pndai plk ko cari yg bertudung labuh ek.." ayat tibai korg kt mamat tu.. "biase la.. biase la.." sengih mamat vangge..

korg tenung bakal isteri kwn korg tu.. korg tgk ea.. hnye akn ade satu je perasaan yg akn timbul, rase simpati.. minah tu bakal bersuami kn lelaki yg horny, yg xpuas hnye dgn onani, msti kene rase body sunti, bru brtenaga di siang hari.. cewahhhh, jd pntun le plk.. hakhakhak..

nk aje korg pekik lolong, "mamat ni kaki kongkek pompuan..!! jgn kawen ngn ea..!! kawen ngn aku..!! aku virgin yg xde gelfren..!!" (ni aku buat2 cite aje tau, actually aku xlh dh nk pekik cmtu sbb aku dh kawen ngn klon irma hasmie.. xkn nk wt hal lg kot bro, comey tu.. huahuahua..)

lg la simpati klu korg thu kwn korg tu gay, tp ea kawen sbb nk cover life songsang ea tu.. benggong..!! gile kesian dkt wife ea.. tp nk buat cmne kn.. ermmm.. there are some secrets dat u shouldnt share it wif anyone.. ade bnde yg sepatut nye disimpan diam2 tp dh di 'share' kn mnjadi pngetahuan beberape org, dan jika korg buat cmtu mean korg sedang mngajak org ramai share dosa ngn korg.. haru wei..

susah.. bnde2 cenggini sgt, sgt, sgt susah nk dilakukn klu korg dh thu rahsia org len.. jike korg nk jgk buat jaat, jgn share bnde tu ngn org len.. mngajak org len bersubahat tu adelah beban yg korg & kwn korg akn tanggung smpai le korg jmpe tuhan kt pdg masyar nnt ooo.. (rase cm imam mude le plk.. ahiksss..)

and aku xnk tulih psl pompuan yg mcm tu, nnt org kate aku "racist gender".. tp rase nye msti ade kn.. xyah tipu, pompuan lg la suke share2 rahsia ngn kwn eaorg.. psl mamat body katang muke mcm hans isaac kt kampus la, psl handbag coach yg kwn eaorg beli kt uptown la, psl bdk pompuan yg kene crettt pastu kene tinggal ngn pkwe ea la.. ishhh.. mcm2 eh..



nota kaki - jgn nk jadi kn post ini sbg tempat utk kate yg brtudung labuh xsemesti nye baek, pkai tudung tu pn sbb nk cover love bite kt leher.. bla bla.. at least minah tu brtudung dan ea ade perasaan malu nk tutup love bite tu klu pn ea ada.. yg ko tu, pegi tnjuk love bite ko kat satu dunia ape cite..