April 14, 2012

flower..

2-3 mggu lps kot klu xsilap ; ari sabtu, smbil dok tggu2 nk amik wife aku blik keje, aku lyan je tv tgk ape yg ade.. bkak tv2 tgk ade drama tajuk "mat bunga".. lyan je la, best le jgk cite nye.. layan pnye layan pnye layan, makin lame drama tu buat aku mcm skit terkene.. cilakakkk..!! drama ni kutuk org mcm aku ni.. beza "mat bunga" dlm cite tu ngn aku :

1. hero ea pegi gym, aku selalu je jln dpn gym klcc fitness centre.. ahaksss..
2. hero tu pndai brkawan dgn kaum hawa, aku plk xreti langsung.. setakat ni yg lekat kt aku cume wife aku sorg tu je pn.. stewardess airline2 lain blum lg la.. hakhakhak..

tp persamaan ktorg byk ar.. pham2 amik la ek.. huahuahua.. jd sbb aku malas nk tulis bnde berat2, so aku senaraikn filem2 chenta/kasih syg utk laki2 yg ingin 'melembutkn' skit ati eaorg dan jg yg mampu membuatkn aku sebak smpai kene tggu wife aku msuk tido dulu bru aku blh tgk..

-

-

-



chasing amy..

antare filem yg membuktikn pd aku yg ben affleck blh la brlakon jgk.. ahiksss.. cite sorg pelukis komik yg gilerkn sorg bdk pompuan bersuare nyaring & mempunyai kisah silam yg menjijikkn.. wlu pn ujung2 cite mcm kelam-kelibut nk abih cpt, tp emosi dlm cite ni agak realistik sbb background watak2 nmpak mcm xdibuat2 & hnye lh org kebnyakkan.. (agak nye la kot..) jelas chenta xblh dipakse, klu dipakse pkai xberchenta le jwb nye.. hahahaaa..


brokeback mountain..

ye aku thu cite ni cite chenta songsang tp mmg sedih giler ar.. ending nye bak kate org, "menyayat ati ooo".. ahiksss..


million dollar baby & gran torino..

clint eastwood mmg specialist klu perlukn watak seorg lelaki tua yg garang tp "dlm ati ade taman" gitu.. hakhakhak.. million dollar baby plk digerakkan oleh hillary swank.. dua2 cite ni mmg sedihhhh ar..



what's eating gilbert grape..?

adelh sesuatu yg sgt menarik bile korg dpt tgk leonardo di'caprio berlakon jd bdk spastik yg hensem.. johny depp plk sebagai watak abg yg tersepit antare nk membesar sbgai sorg abg or sbgai sorg ayah.. (tangkap tk tangkap tk.. ahaksss..)



kuch kuch hota hai..

mmg aku xlh nk hafal sume lirik2 lagu dlm cite ni tp mmg seronok gk ar layan.. shah rukh khan mmg poyo smpai kenkdg nek mnyampah tgk tp filem ni digerakkan oleh kajol & rani mukherjee.. brmula dgn pnceritaan pd mase tersebut kmudian disusuli plk dgn flashback & kmbali plk pnceritaan ape yg jd lps tu, jiwa & perasaan aku mmg bolak-balik2 bile tgk rani mukherjee pkai baju seksi2.. huahuahua..



cold mountain..

impian sorg wife yg setia menunggu kepulangan husband terchenta.. (giler tacing..) lakonan yg mmg best ar dr nicole kidman & renee zellwegger sbgai pemberi semangat kpd nicole sesmbil menanti kepulangan jude law ke pangkuan.. (fuyoooo.. ayat novel siak.. huahuahua..)



kabhi kushi kabhi gam..

cite perpecahan keluarga dek akibat chenta.. siyes aku xlh nk kawal perasaan time mak shah rukh khan terasa mcm anak ea dh ade dkt dh dgn ea mase kt shopink kompleks tu.. arghhhh..!!



frequency..

sesape yg dh kehilangan ayah tersyg, sila lh tgk cite ni utk mngingatkn kite bertape besar nye kehilangan anugerah itu.. wlu pn cite ni nmpak mcm xlogik tp bond between dennis quaid & jim caviezel sgt2 mnyentuh qolbu ooo..


jerry maguire..

ntah berape puluh kali dh aku dok ulang layan cite ni dulu mase aku keje jd lecturer kjp kt damansara.. tektiap kali rase2 nk ter'syahdu' skit aku trus lari kuar isap rokok kt tangge blkng.. bkn sekali je beb, byk kali dh jd cmtu.. berani bertindak, yakin dgn diri sndiri & belajarlh menchentai org yg mnchentai kite.. plot bile tom kurus blik umah & carik bini ea, "where's my wife..??", tetibe kuar la renee zellwegger dr dapur dgn muke yg sgt chumel smbil berlinangan ayer mate kt pipi munggil ea tu.. (huuuu.. korg xrase ke syahdu nye tu wei..!!)


nota kaki : aku tau aku jiwang.. kutuk ar aku, kutuk ar..

2 observations:

NAZRUL AZAT said...

ebat lah ulasan pilem ekau nih bro, pilem2 tu sume aku dh layan belas ratus kali dah, heheeee

mr. sepet.. said...

azat : hebak ang kata.. mcm bdk tadika ckp xterus ja aku rasa entry ni.. huahuahua..

Post a Comment

intend to provoke me..?? keep it up guys.. ahaksss..