May 23, 2012

mintak tlg tngkap eaorg yg pkai jeans kt sekolah & maktab..



buat pertama kali nye dlm idup aku, bln lps aku beli short jeans brand polo dgn harapan btul2 tahan mcm yg dlm tv dok tunjuk tu sbb short khakis aku sblum ni dh koyak rabak.. dh lame xbertukar, asyik2 pkai short tu je, mhu xreput.. hahaha..

bab pkai jeans ni, tektiap kali aku sarung je suar jeans, msti aku teringat blik memori lame aku dulu2 mase zaman sekolah agame..

aku sekolah agama.. dlm sekolah agama ade satu peraturan ketat sesgt ; student xdibenarkan pkai jeans.. xkire jeans ko tu jeans kaler ijo suar sekolah or kain jeans tp cutting suar jeans.. ko buat cutting jeans tp pkai kain suar slack pn ko kene.. bahaye kn sekolah aku tu.. ahaksss..

kt sekolah aku ni ade sorg warden yg ckup anti ngn suar jeans ni.. name ea ustad mad.. dia akn cube tngkap jgk2 sesape yg pkai suar jeans.. ktorg yg bdk2 ni, bnde2 yg dilarang ni la yg sedap nk dibuat nye.. hakhakhak.. peraturan kate xlh pkai suar jeans, lg le aku teringin nk pkai.. ade la dlm beberape kali suar jeans aku kene rampas ngn warden mase inspection locker.. or terkantoi time tgh pakai lalu disuruh tanggalkan dan2 tu jgk kt situ.. klu sruh bkak dpn kngkwn lelaki kire ok lg la, buat nye dpn kngkwn pompuan, mahu eaorg terjelir lidah melihat keperkasaan angry bird aku.. huahuahua..

lps suar aku kene rampas, selalu nye ape yg aku ngn kngkwn aku akn buat adelah pecah msuk bilik warden & amik blik brg ktorg..!! hahaha.. jaat giler bdk2 sekolah agame ni.. time tu, thrill nk pecah masuk bilik warden pasti disulami dgn degupan jantung yg agak kencang.. tp dgn bacaan "bismillahirrahmanirrahim", aku xpnh kene tangkap.. hakhakhak..

time tu nk beli jeans selai pn pnye la azab.. jd sbb dh byk kali dgr yg brg rampasan konon2 nye akn dipulangkn bile cuti sekolah selalu je ilang sbb senior dh kebas awal2 lg, aku ngn kengkwn aku nekad pecah msuk jgk.. siap tolong lg memember len yg jeans eaorg pn kene rampas jgk or ade jgk le sekotak dua rokok yg ktorg berjaye rembat dlm bilik warden tu.. hahaha..

jeans ni mase zaman aku sekolah agame tu mcm dadah, mcm rokok.. sejenis contraband yg sgt dilarang & 'maut' akibat nye klu kene tangkap.. nk bwk msuk dlm beg dr kampung pn kene senyap2, lipat leklok pastu letak dlm lipatan ken pelikat plk.. lipat dlm lipat gitu.. huahauhua.. bile cuti penggal, dpt pkai jeans, perghhhhh, nikmat sial.. hakhakhak.. rase xskema ibarat seorg outlaw yg bakal buat jaat giler bab.. huahuahua.. mmg feeling yg cm harem..

seolah2 sesape yg berani cross the border, ea mmg cari nahas.. itu mmg law sekolah aku yg agk ketat.. xthu le aku pesal cmtu, ape la yg buruk sgt pkai suar jeans ni xpnh pulak eaorg gtau ktorg.. aku rase law tu bkn setakat sekolah agame je, kt sume sekolah yg berasrama pn ade jgk rase nye.. even kt maktab perguruan pn same..

alang ; adik aku yg no. 3 skrang ni dh posting dkt kota marudu nun.. ea pnh cite mase ea belajar dulu ade la sorg lecturer maktab ea yg concern sgt psl suar jeans ni smpai ea kuar kn statement "nape bakal cekgu pkai suar jeans..??!! ni bkn imej cekgu..!!" dkt adik aku.. xlh aku bayangkn bdk2 lps spm pn still lg nk kene ikut law ni.. aku dh ckup la 3 thun idup tnpe suar jeans.. lg pn aku setat pkai suar jeans lps mak aku dh give up nk beli suar utk aku sbb lutut suar selalu koyak, jd mak aku belikn aku suar jeans..

skrang ni aku tertanye2, nape sekolah aku dulu tu pndang berat sgt psl suar jeans ni ek.. suar jeans ni berdosa ke sesape yg pakai..?? dulu mungkin la sbb aku rase nnt ade je org bebdk yg pkai jeans koyak la, jeans lusuh la.. bebdk sekolah agame kene la jg imej bang, ktorg kn harapan negara.. huahuahua..

aku idup dlm environment yg buat suar jeans tu nmpak buruk, nmpak mcm jaat giler.. warden aku tu pn pnye la bertungkus-lumus berusaha sepenuh keringat cube tangkap sesape je yg pkai suar jeans..

ermmm.. pelik tp benar..

2 observations:

TuN TeJa said...

Sbbnya nama dia lah kot cuba tukar namanya,aku rasa nama jeans tu mcm ganas bersamaan dgn jin aprit lah tu...hahaha...


P/S:aku heran naper suar ngko selalu koyak kt lutut ya?? hihiiii

mr. sepet.. said...

udik : huishhh.. xde kene mngena la ngn nama.. aku rase warden tu dengki kot ngn ktorg sbb saiz ea dh xde ready-made jeans yg sesuai.. huahuahua..

Post a Comment

intend to provoke me..?? keep it up guys.. ahaksss..