May 10, 2012

peristiwa silam yg meningkatkan keyakinan diri..



dulu2 dlm thun 2002, waktu aku masih lg kurus keding malahan mude remaja, aku otw blik dr kelas.. sbb dh msuk time lapar aku sesgt, aku pn singgah la foodcourt cri mkn.. dgn kepala serabut penuh dgn bnde2 yg dipanggil 'construction law', aku pn jln ke foodcourt smbil otak ligat tgh igt psal dispute, arbitration, mediation <-- antare bnde2 yg aku plg xsuke..!! ditambah plk ngn lecturer mak chik tua yg ayat slang omputih nye mngalahkan mat salleh dr scotland.. huhhh..

time tu aku masih lg mat rempit yg hanye mampu pkai ex5 aje, jd kt tangan aku mesti le ade helmet sgv berserta visor bogo.. ahaksss.. dr jauh klu org tgk aku mesti takut, dgn baju serabai kotak2 xpnh nk gosok & suar jeans yg confirm ade carik2 skit kt tumit sbb aku suke tempah jeans labuh.. biar smbil jln tu aku sapu sampah skali, senang skit keje mak chik cleaner.. (aku tempah jeans bkn sbb aku kaye, aku tempah sbb time tu pinggang aku kecik sesgt.. xde jeans ready made yg ckup utk cover 45 inch pnjang kaki aku ni.. kang klu aku pkai suar ready made & suar tu tergantung mcm langsir, confirm2 gadis2 chomel di uitm pd mase tu akn lari acara 4ookm berpagar xckup tanah.. huahuahua..)

aku mkn nasik lauk ayam rega rm5 skali ngn ayer limau ais.. dh kenyang aku pn jln le blik ke 'superbike' aku, tibe2 ade sorang minah senior yg gaye nye agak hot tegur aku.. aku xknl ea pn tp mmg aku ade perasan yg ea dh tggu aku abih mkn agak lame kt situ td.. (gadis hot xbertudung mmg mudah dihinggapi oleh mate aku.. hakhakhak..)

"hei..!!" ea pgl aku.. aku pn jwb le blik "hey..!!" jgk..

"xde bro.. sy ni sbnarnye nk carik talent utk jd model.. ktorg ade fashion show weekend ni handled by faculty.."kate ea..

"haaa..?? model..?? biar betik..??!!" aku tnye ea blik.. "iyeee..!! ok ape, nnt ktorg guide le cmne cmne.." jwb minah hot tu.. aku pusing kepala tgk kiri kanan kot2 mane le thu aku ni dh jd sebhgn dr mangsa rancangan kamera trsembunyi..

"xnk la.. terima kasih je la.. sy ni xpndai sgt catwalk, bearwalk boleh la.." aku gtau ea blik.. aku blah dr situ smbil senyuman plg manis kt minah hot tu.. minah tu cube jgk2 pujuk aku dr jauh siap buat gaye "please.. please.." igt aku cair..?? ape ea igt sume org kacak ni berangan sgt ke nk jd model.. huhhh.. (giler vavi poyo kn.. huahuahua..)

aku pn blik le ke umah sewa cite ngn memember umah aku, xde sorg pn yg percaye cite aku.. jd, aku cite le korg plk.. nk caye ke tak, ikut suke ati korg.. yg aku tau, ade minah hot lg cun mintak aku jd model fashion show.. aku yakin ngn pndangan mate minah hot tu.. semenjak aritu aku belajar satu bnde yg aku xpnh thu psl diri aku sblum ni....

"aku hensem mcm model.."

sekian, terima kasih.. klu ade yg muntah, tlg lap bersih2 keyboard, mouse ngn monitor tu nnt ek..

2 observations:

TuN TeJa said...

Post lah gmbq ngko masa keding tu,baru boleh menilai sebagai seorg model atau mat pet...hihiiii...

mr. sepet.. said...

udik : aku pn xtahu ade ke tk lg gambo dulu2 kt umah tu.. xpe la.. klu ko tgk abam aaron aziz tu, wajah ktorg saing2 je.. huahuahua..

Post a Comment

intend to provoke me..?? keep it up guys.. ahaksss..